O revenire a prețurilor criptoactivelor, după raportarea unor cifre sub așteptări privind salariile din SUA

Date:

Săptămâna trecută a avut un start dificil pentru criptoactive, scăderea prețurilor ștergând peste 235 de miliarde de dolari din capitalizarea totală a pieței. 

Mai exact, bitcoin a coborât până la 56.500 de dolari și a încheiat luna aprilie cu o scădere de 18%, ceea ce face ca aceasta să fie cea mai slabă lună de la falimentul FTX din noiembrie 2022. 

Părea probabil ca prețurile să își continue declinul pe măsură ce săptămâna continua. Factori precum investițiile în ETF-uri de tip spot și faptul că investitorii și-a menținut pozițiile mai degrabă decât să vândă au contribuit la creșterea prețului până la maximul istoric de 73.800 de dolari la începutul anului, dar recent acești factori au devenit „negativi” și au pus presiune asupra prețului.

Cu toate acestea, publicarea de vinerea trecută a datelor privind salariile din domeniile non-agricole, care au fost sub așteptări, și o rată a șomajului mai mare în SUA au declanșat o revenire a prețului bitcoin (și al altor criptoactive), în timp ce optimismul sporit în legătură cu reducerile de dobândă din partea Rezervei Federale a determinat, de asemenea, scăderea randamentelor obligațiunilor și a dolarului american.

Așteptăm să vedem dacă dinamica de vineri se va prelungi în această săptămână și va duce prețul peste nivelul de 66.800 de dolari pentru a atinge un maxim relativ (higher-high), sau dacă revenirea a fost de scurtă durată și prețurile se vor întoarce la 60.000 de dolari sau mai jos.

ȘTIRI CARE NE-AU ATRAS ATENȚIA 

Procesatorul de plăți Block anunța ca va investi mai mult în bitcoin

Compania de plăți Block (fostă Square) a anunțat, odată cu prezentarea rezultatelor sale financiare din primul trimestru al anului 2024, că va adăuga mai mulți bitcoin în portofoliul său prin intermediul unei strategii de achiziție de tip dollar-cost averaging (DCA) în viitor.

După cum arată în planurile sale privind bilantul corporativ, Block va investi în fiecare lună 10% din profitul său brut lunar din produsele bitcoin în achiziționarea de bitcoin pentru investiții.

Block deține deja o cantitate substanțială de bitcoin, după ce a achiziționat 4709 bitcoin în octombrie 2020 și încă 3318 bitcoin în februarie 2021. La prețurile actuale ale pieței, deținerile sale de bitcoin valorează aproximativ 4,7 miliarde de dolari.

ETF-urile bitcoin de tip spot americane înregistrează cele mai mari retrageri de capital zilnice din istorie

Conform site-ului The Block, ETF-urile bitcoin de tip spot americane au înregistrat miercurea trecută cele mai mari retrageri nete de capital din istorie, în valoare totală de -563 milioane de dolari.

Fondul FBTC de la Fidelity a avut cele mai mari retrageri de capital (-191 milioane de dolari), urmat de GBTC de la Grayscale (-167,4 milioane de dolari) și ARKB de la Ark (-98,1 milioane de dolari). 

În plus, ETF bitcoin de tip spot IBIT al Blackrock a avut prima zi de retrageri nete, cu -36,9 milioane de dolari.

Având în vedere că tot mai multe instituții se expun la bitcoin prin intermediul ETF-urilor de tip spot, reacțiile la datele economice și la schimbările de politică monetară din SUA ar putea avea un impact și mai mare asupra prețului bitcoin în viitor.

O continuare a creșterii randamentelor trezoreriei americane și o întărire a dolarului american ca urmare a unui scenariu de creștere a dobânzilor pe termen lung ar putea determina noi retrageri de capital de pe piața ETF-urilor bitcoin de tip spot


ETF-urile bitcoin și ethereum de tip spot s-au listat la Bursa din Hong Kong

ETF-urile bitcoin și ethereum de tip spot aprobate recent, ale Harvest Global Investments, China Asset Management și Bosera Asset Management, au fost lansate marțea trecută la Bursa din Hong Kong.

În ciuda entuziasmului din jurul listărilor, volumul combinat de tranzacționare în ziua lansării acestor ETF-uri de tip spot s-a ridicat doar la 87,58 milioane de dolari HK (12 milioane de dolari), mult mai mic decât cel al ETF-urilor  bitcoin de tip spot din SUA, care au înregistrat un volum de tranzacționare de 4,6 miliarde de dolari în prima lor zi.

Deși activele aflate în administrare și volumele de tranzacționare ale acestor ETF-uri de tip spot din Hong Kong sunt mult mai mici în comparație cu cele din SUA, un număr mai mare de investitori potențiali și noi integrări în sistemul financiar asiatic ar putea fi de bun augur pentru prețurile bitcoin și ethereum pe termen lung.

Aprobarea ETF-urilor bitcoin de tip spot și ethereum în Hong Kong ar putea, de asemenea, să deschidă calea pentru ca alte țări și jurisdicții vecine să urmeze exemplul cu propriile lor lansări de ETF-uri.


Securitize anunță o rundă de finanțare de 47 de milioane de dolari, susținută de BlackRock

Securitize, lider în domeniul tokenizării activelor din lumea reală, a anunțat săptămâna trecută finalizarea unei runde de finanțare de 47 de milioane de dolari, susținută de BlackRock. Investiția strategică include, de asemenea, fonduri de la Hamilton Lane, ParaFi Capital și Tradeweb Markets, se mai arată în comunicat. Ca parte a investiției, Joseph Chalom, șeful global al BlackRock pentru parteneriate strategice de ecosistem, a fost numit în consiliul de administrație al Securitize.

Securitize a căpătat recent notorietate în urma lansării unui nou fond de către Blackrock, BUIDL (BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund), tokenizat pe blockchain-ul Ethereum.

Noua rundă de finanțare, împreună cu implicarea și colaborarea continuă a Blackrock cu Securitize, evidențiază și mai mult faptul că cel mai mare manager de active din lume pledează pentru tokenizarea activelor din lumea reală.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Mihai Daraban: Consiliul de afaceri România – EAU își va începe activitatea în scurt timp 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României...

Politică şi politicianism în procesul integrării europene a României 

| de Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, membru corespondent al Academiei Române 

DIGI se pregătește pentru lansarea serviciilor în Belgia

DIGI a făcut încă un pas în procesul de...

Finanțare, sustenabilitate, tehnologie: comandamentele FoodIntelForum AQUA Carpatica pentru tot anul

Timpul trece iar ecourile puternice ale FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția...