O somitate a fizicii, la Ateneul Român

Date:

Profesorul Emilian Dudaș (foto) de la École Polytechnique-Palaiseau, director de cercetare la Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică (CNRS) din Franţa și membru al Centrului de Fizică Teoretică, este invitatul ediţiei din acest an a Conferinţelor Ateneului Român (20 de noiembrie, ora 19.00), eveniment științific organizat de Filarmonica „George Enescu” în spiritul tradiției interbelice a renumitelor conferințe de la Ateneu. Tema conferinţei este „Dimensiunile ascunse ale Universului”. Va participa formaţia „Bucharest Singers“.

Profesorul Emilian Dudaș (n. 1965 la Lupeni, cetăţenie română şi franceză) a absolvit în 1988 Facultatea de Fizică a Universității din București, a urmat studii doctorale la Universitatea Paris-Sud, Orsay, unde și-a susţinut teza în 1994, cu profesorul Pierre Binétruy; este laureat al Premiului Gay-Lussac-Humboldt pentru Cercetare (2013) și Royal Society International Exchanges Award 2017-2018, membru al Comitetului Consultativ al „Southern European Network in Mathematical and Theoretical Physics” și al Science and Technology Facilities Council (STFC) al Marii Britanii.

Evenimentul de la Ateneul Român, aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României, este organizat de Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Filarmonica „George Enescu”, Clubul Rotary București, Editura „Curtea Veche”, Institutul de Fizică Atomică şi este sprijinit de Academia Română, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Cercetării și Inovării, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), fiind realizat în colaborare cu Ambasada Marii Britanii în România, British Council, Ambasada Franței în România, Institutul Francez din București.

Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu”, defineşte Conferinţele Ateneului Român ca loc de consacrare „recunoscut de Europa academică drept un spaţiu de dezbateri de mare rafinament intelectual a unor teme majore ştiinţifice, artistice, politice, literare, cu conferenţiari de mare calibru”, reuşind să atingă, după cinci ani, un nivel al temelor şi o valoare ştiinţifică a conferenţiarilor demne de cele mai înalte foruri academice mondiale.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bitcoin revine la 60.000 de dolari

Prețul Bitcoin a înregistrat o scădere de 5% săptămâna...

Încălzirea globală va afecta economia mondială, dar nu și turismul din această vară

Incendii de vegetație în Grecia și în Statele Unite,...

Reglementarea activităților casnice: Avantaje și provocări practice

de Claudia Sofianu (foto), Partener, liderul departamentului Impozit pe...