Oportunități de pregătire în viitoarea profesie

Date:

Cunoștințe și abilități digitale noi, necesare pentru joburile viitorului, au fost dobândite de peste 6.000 de elevi și profesori din peste 200 de școli participanți în anul 2022, la proiectele educaționale „iTech Skills”, ediția a IV-a și Skills for Tech Jobs, ediția a II-a, implementate de organizația Junior Achievement România cu sprijinul companiei de tehnologie Honeywell, listate în Fortune 100, companie care oferă soluții specifice industriei, incluzând produse și servicii aerospațiale.

Elevi de gimnaziu și de liceu au avut acces gratuit la resurse și activități educaționale la clasă și acasă și au beneficiat de suportul consultanților voluntari ai companiei Honeywell.

Cristina Grama, Sr HR Manager Honeywell: „În calitate de lider în inovare, Honeywell promovează știința, tehnologia și ingineria în comunitățile din întreaga lume. Investiția în formarea tinerilor prin activități de învățare, consultanță și experiență practică va duce la formarea celor ce ne vor construi viitorul.”

Organizatorii subliniază că, „în proiectul Skills for Tech Jobs, aflat la cea de-a doua ediție și adresat elevilor din clasele VII-XII, au fost dezvoltate modulele Jobs in Tech și Învață programare! Acestea, dar și interacțiunea directă cu voluntarii Honeywell, care le-au împărtășit elevilor din cunoștințele și experiențele lor profesionale, au permis participanților să poată analiza diferite opțiuni de carieră, să identifice și să exerseze abilitățile deținute și cele necesare pentru a îndeplini anumite roluri sociale și profesionale, în funcție de domeniul preferat.

Activitățile proiectelor, de tip learning by doing și project based, facilitează și încurajează implicarea consultanților voluntari Honeywell în pregătirea profesională a tinerilor, în acord cu profilul abilităților și aptitudinilor necesare tranziției către piața muncii.

Prin activitățile de învățare, consultanță și experiență practică, proiectul susține profesorii diriginți și orientarea profesională în școli, oferind tinerilor informații detaliate despre competențele tehnice și profesionale de care au nevoie pentru succesul lor profesional”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)