OTP Bank România a majorat capitalul cu aproape 30 milioane euro

Date:

Grupul financiar ungar OTP Bank a majorat capitalul sucursalei din România, cu echivalentul a aproape 30 milioane euro, conform datelor de la bursa din Budapesta, potrivit Profit.ro.

De asemenea, OTP Bank România face parte din grupul OTP, ce furnizează servicii financiare în Ungaria, România, Muntenegru, Croația, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia și Serbia. Totodată, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care OTP Bank preia Banca Românească, precum și activele românești aferente sucursalei din Londra și ale filialei din Malta aparținând National Bank of Greece SA (NBG). Tranzacția prin care OTP cumpără Banca Românească este de 650 milioane euro, incluzând rambursarea anticipată de datorii de 550 milioane euro ale băncii preluate către grupul-mamă. Diferența de 100 milioane euro reprezintă, cel mai probabil, prețul plătit de OTP. Tranzacția a fost derulată prin intermediul OTP Bank România, potrivit raportului.

După finalizarea tranzacției, cota de piață a OTP Bank România a crescut la aproape 4%, de la 2,09%.

Banca ungară a urcat astfel pe locul 8 în topul băncilor din România. OTP Bank România a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 30,8 milioane de lei (6,8 milioane de euro), în primele 9 luni ale anului 2017,în scădere cu 3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Banca a revenit pe profit în trimestrul al treilea, cu o valoare de 18,3 milioane de lei (4 milione de euro), comparativ cu o pierdere de 6,6 milioane de lei (1,4 milioane de euro) înregistrată la finele lunii iunie.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...