Parteneriat în premieră între două unități administrativ-teritoriale

Date:

Pentru prima oară este concretizată o realizare comună a două unități administrativ-teritoriale: pasarela Popești Vest, care leagă sectorul 4 al Capitalei de orașul Popești-Leordeni, peste liniile de metrou din zona stației Berceni. Sub aspectul proprietății, este chiar o asociere tripartită, pasarela fiind amplasată pe trei terenuri: unul, aparținând domeniului public al sectorului 4, altul, orașului Popești-Leordeni, iar altul, în administrarea Metrorex SA.

Câteva date ale noii construcții: lungime – 65 m; suprafață construită – 192 mp; regim de înălțime – P+2E; circulație zilnică – 10.000-12.000 de locuitori, reducerea timpului de deplasare din orașul Popesti către stația de metrou Berceni de la 15-20 minute la mai puțin de 5 minute; elemente speciale în interior – balustradă metalică, semnalistică destinată transportului de biciclete, benzi ceramice de direcționare a persoanelor cu deficiențe de vedere, suprafețe și pardoseli anti-derapante, necesare pentru siguranța pietonilor, al căror acces pe pasarelă se va face pe la parterul celor două turnuri, dotate cu scări și lifturi; valoarea investiției – 7 milioane de lei cu TVA.

Din aprecierile exprimate în momentul inaugural, reținem:

Daniel Baluta

Daniel Băluță, primarul sectorului 4: „Pentru prima dată, conducători de instituții, aleși din partea unor entități politice profund diferite, se unesc pentru binele oamenilor. Un model de bune practici, ce poate fi replicat și în alte domenii ale statului. Am reușit în ultimii ani ca împreună, să facem niște pași importanți pentru dezvoltarea zonei de sud. Am început cu lărgirea șoselei Berceni, am finalizat pasarela pietonală dintre Sectorul 4 și Popești Leordeni, continuăm cu realizarea stației de metrou Tudor Arghezi și deja, împreună cu Primăria Capitalei și cu Consiliul Județean Ilfov, judecăm lucrurile în așa mod încât să putem extinde magistrala de metrou până în comuna Berceni. Toate aceste lucruri au un impact deosebit asupra calității vieții oamenilor, asupra calității mediului, așa că nu facem altceva decât să respectăm votul pe care l-am primit din partea cetățenilor. Și, așa cum am demonstrat deja, toate proiectele de dezvoltare pe care noi le generăm în sectorul 4, sunt și vor fi în consens absolut cu planurile de dezvoltare ale Primăriei Capitalei, așa cum este firesc”.

Petre Iacob, primarul orașului Popești-Leordeni:  Edilul a fost completat de partenerul său în acest proiect: „Este singurul obiectiv realizat între două unități administrativ teritoriale și sper ca acest lucru să fie de bun augur pentru toate localitățile din județul Ilfov și chiar din țară”.

Nicușor Dan, primarul general al municipiului București: „În primul rând, vă mulțumesc pentru invitație. Îl felicit pe primarul sectorului 4, îl felicit pe primarul orașului Popești-Leordeni, felicit și Consiliul Județean Ilfov pentru că a alocat o parte din bani pentru această investiție. Sunt un adept al dezvoltării, am spus-o. Bucureștiul și Ilfovul au nevoie de dezvoltare, zona de sud are nevoie de dezvoltare și trebuie să avem grijă ca aceasta să fie sustenabilă, pentru că avem o problemă mare de poluare a aerului. De aceea, consider că această investiție merge în sensul dezvoltării durabile a Bucureștiului și a Ilfovului, pentru că stimulează oamenii să folosească mijloacele de transport în comun. Și, așa cum văd eu București-Ilfov, în perioada următoare, avem nevoie de un Plan Urbanistic General, real, aplicat, care să stimuleze dezvoltarea, care să echilibreze orașul, care să aducă investiții în zona de sud a Capitalei. Avem nevoie de foarte multă dezvoltare, și aici avem nevoie de sprijinul Guvernului, să ne fie alocați bani prin PNRR”.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: „Zona de sud are nevoie de dezvoltare, iar cel mai important aspect este traficul între București și Ilfov. Tocmai de aceea, am început deja discuțiile cu cei trei primari, pentru ca după finalizarea construcției noii stații de metrou, pe care Primăria Sectorului 4 o realizează, să putem, în cel mai scurt timp, să aducem metroul în Popești-Leordeni”.

Foto: PS4

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...