Parteneriat între Politehnica Bucureşti şi Fokker Engineering

Date:

Universitatea Politehnica din Bucureşti şi compania olandeză Fokker Aerostructures, prin filiala sa din România, Fokker Engineering, au semnat un parteneriat strategic pentru „lărgirea ariei de cunoştinţe şi aprofundarea acestora în domeniul ingineriei aerospaţiale”, cu susţinere directă din partea Camerei de Comerţ România-Olanda. Beneficiar principal este Facultatea de Inginerie Aerospaţială.

Parteneriatul constă într-un pachet complet de module speciale de pregătire în domeniul ingineriei aeronautice, pe o durata a 10 săptămâni. Specialişti ai prestigioasei companii vor instrui, într-o primă etapă, 50 de studenţi din anii terminali. Ulterior, vor fi selectaţi 25 de studenţi care vor face stagiu de pregătire şi vor primi un atestat de absolvire care le va permite să se angajeze în orice companie la nivel global.

Semnarea parteneriatului – de către rectorul Politehnicii bucureştene, Mihnea Costoiu şi de către preşedintele Camerei de Comerţ România-Olanda, Sebastiaan van Hese, director general al Fokker Engineering România – a prilejuit un eveniment complex, onorat de ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România și Republica Moldova, Stella Ronner-Grubačić şi de prezenţa unor reprezentanţi ai companiilor ORTEC şi Philips, care şi-au propus să dezvolte în viitorul apropiat parteneriate cu Facultatea de Automatică, respectiv cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea Patronatului pentru Dezvoltare Durabilă România – Republica Moldova

A fost lansat Patronatul pentru Dezvoltare Durabilă România –...

Sisteme de urmărire în timp real a expedițiilor pe fondul conflictului din regiunea Mării Roșii 

Casa de expediții Gopet România raportează „o serie de...

Va conduce economia SUA creșterea globală în acest an?

| de Mohamed A. El-Erian, președinte al Colegiului Queens de la Universitatea din Cambridge

Ultima șansă de recuperare a daunelor din cartelul camioanelor  

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) anunță ...