Pașapoarte verzi pe baza testului antigen românesc

Date:

Comisia Europeană a inclus testul antigen Covid-19 produs de compania românească de cercetare-dezvoltare DDS Diagnostic pe lista comună a testelor antigen recunoscute reciproc în Uniunea Europeană. Ca urmare, viitorul certificat digital care va sta la baza reluării mobilității în UE va putea fi emis și acceptat pe baza rezultatelor furnizate de testul antigen DDS Diagnostic.

Creatorii testului informează: „Certificatele vor fi implementate în România cu suportul STS, iar baza de date va fi interconectată cu cele implementate de către toate țările UE, pentru a elimina astfel restricțiile de testare sau carantină la trecerea frontierelor. Astfel, persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală pot face un test antigen DDS Diagnostic la un laborator acreditat să emită certificat digital verde și, pe baza lui, pot călători liber în străinătate”. 

DDS Diagnostic subliniază că este „prima companie din România care produce și comercializeaza testele rapide pentru diagnosticarea Covid-19 aprobate de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru autotestare – utilizare personală. Aceste teste sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zilei, fără supraveghere medicală și au o acurateţe foarte mare. Testele sunt deja disponibile în clinici, farmacii partenere și în rețele supermarket”.

Faptul că cele 27 de state membre UE acceptă emiterea de certificate digitale verzi pe baza testelor produse de către compania românească DDS Diagnostic este o realizare importantă a cercetătorilor români și o recunoaștere a calității produselor companiei. Lista comună a testelor antigen pentru Covid-19 reciproc recunoscute de statele membre este disponibilă pe ec.europa.eu (https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/preparedness_response/docs/covid-19_rat_common-list_en.pdf).Foto: DDS Diagnostic

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...