Perspective pentru susţinerea mediului de afaceri

Date:

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Banca Comercială Română (BCR) și cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a organizat o reuniune dedicată partenerilor, la care au fost reprezentate toate cele 108 structuri teritoriale ale CNIPMMR. Reuniunea (foto) a avut obiectivul „de a creiona la sfârșit de an pașii de urmat pentru anul 2018, având în centrul atenției susținerea mediului de afaceri”. Au fost prezentate proiectele CNIPMMR pentru 2018, proiectele și a portofoliile de produse și servicii BCR și FNGCIMM dedicate IMM-urilor.

Florin Jianu, președintele CNIPMMR: „Anul 2017 a fost un an plin de provocări pentru CNIPMMR, cu activități intense în ceea ce privește măsurile guvernamentale cu impact asupra mediului de afaceri, cu 261 de modificari ale Codului Fiscal și peste 100 de luări de poziție cu propuneri de recomandări concrete de îmbunătățire. Cele trei obiective principale ale acestei reuniuni sunt generarea de modalități concrete pentru sprijinirea întreprinzatorilor și internaționalizarea acestora, găsirea de instrumente integrate pentru dezvoltarea de noi companii precum și crearea/identificare de noi piețe.”

Ionuț Stanimir, director de comunicare al BCR: „Este deosebit de important să reunim know-how-ul pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România prin încurajarea antreprenoriatului în rândul tinerilor, dezvoltarea de clustere împreună cu universitățile și creșterea abilităților de scale-up. În plus, venim în sprijinul mediului de afaceri prin credite de valori mici pentru accesare imediată sau acordarea de consultanță în proiecte finanțate din fonduri europene, în prezent BCR având în portofoliu proiecte în valoare de 7 miliarde de lei.”

Simona Mureșan, director executiv al FNGCIMM: „Este nevoie de o mai mare disciplină a jucătorilor din piață, pentru sprijinirea cărora trebuie să colaboreaze atât organizațiile mediului de afaceri, cât și reprezentanții băncilor și ai organismelor de creditare, cu ajutorul instrumentelor dedicate. FNGCIMM constituie un lanț în mecanismul de sprijin al mediului de afaceri, pentru anul 2018 având o serie de 3 produse noi pentru IMM-uri: Optim IMM, Start-up Nation și Focus IMM Invest. Consider că astfel de întâlniri reprezintă un prilej extraordinar de a schimba opinii, pentru a pune bazele unor viitoare proiecte.”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Biocodex, compania franceză care comercializează probiotice, intră pe piața din România

Compania farmaceutică de familie Biocodex anunță consolidarea prezenței sale...

Studiu Coface: numărul insolvențelor din România în 2023 la același nivel cu cel din anul precedent

Insolvențele companiilor cu venituri peste 0,5 mil. EUR, în...