Piaţa berii 2017: creştere de 2% în volum

Date:

Piaţa berii în România a avut în 2017 o evoluţie firească, atingând 16,11 milioane hl, ceea ce reprezintă „o creștere moderată de 2% în volum”, după cum apreciază Lucian Ghinea, președintele Asociației Berarii României, considerândă că „factorul determinant pentru conservarea trendului pozitiv al pieței rămâne și în continuare asigurarea unui context economic stabil și a unui cadru de reglementare predictibil”.

Sectorul berii creează, direct și indirect, peste 85.000 de locuri de muncă la nivel național, astfel încât Julia Leferman, directorul general al Asociației Berarii României subliniază: „Rolul de motor al economiei României pe care sectorul berii îl are este confirmat și de valoarea adăugată pe care acesta o generează în toate domeniile conexe de activitate și care depășește anual 860 milioane euro. La aceasta se adaugă importante contribuții, directe și indirecte, la bugetele de stat și locale, de peste 530 milioane euro/an”.

Dintre datele furnizate de Berarii României, de remarcat este că 70% din ingredientele folosite în industria de profil provin din agricultura României. Ponderea producției locale în consumul intern este de peste 97%. Importurile au înregistrat o foarte ușoară creștere (0,03 milioane hl, la un total de 0,47 milioane hl), iar exporturile au înregistrat o ușoară scădere (0,01 milioane hl, la un total de 0,41 milioane hl). Investițiile în domeniu anul trecut au atins 71,8 milioane euro, ceea ce reprezintă o creștere cu 2 milioane euro față de 2016.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

One United Properties accesează o finanțare de 47 de milioane de euro de la Banca Transilvania

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator...