Importator şi distribuitor major pe piaţa românească de produse din peşte şi fructe de mare, Alfredo Seafood anunţă o creștere de circa 10% a cererii de produse bio din pește în 2018 comparativ cu 2017 şi estimează continuarea creşterii în 2019, cu încă 10%.

Mihai Cristian Dărmănescu, fondatorul companiei Alfredo Seafood, oferă constatarea că „piața produselor bio traversează o perioadă de creștere accelerată în acest moment. România este puternic influențată de tendința europeană și globală, astfel încât asistăm la vânzări mai mari pentru toate categoriile de produse de pe această nișă, alimentele bio ocupând un loc fruntaș din punct de vedre al vânzărilor. Am putut observa această tendință și cu ocazia lansării gamei de produse din pește bio a Alfredo Seafood, în vara lui 2018. Interesul românilor pentru tot ceea ce înseamnă alimente bio va rămâne ridicat și în 2019, iar noi vom continua să lărgim portofoliul de produse bio din pește al Alfredo Seafood, pentru a răspunde cererii consumatorilor”.

Gama de produse bio oferite de Alfredo Seafood cuprinde patru specii de pește: păstrăv, doradă (cele mai cerute de consumatori), lup de mare, somon, cu precizarea că „produsele din gama bio pot fi ușor recunoscute, fiind marcate prin etichete speciale, de culoare verde pe care sunt specificate calitatea de produs bio și proveniența. Peștii sunt capturați și transportați în țară într-un interval de timp ce variază între 24 și 72 de ore din momentul pescuirii. Produsele Alfredo Seafood din gama bio au certificare a calității la standardele practicate de marii procesatori europeni: Bio EcoCert și HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points – Analiza riscurilor și punctelor critice de control)”.

Consumul mediu anual de pește în Uniunea Europeană este, la nivelul lui 2018, de puțin peste 24 de kilograme/capita. Estimările de specialitate sunt că în următorii trei ani România abia va atinge un consum de 8 kilograme/capita.