Piețele cripto au fost zdruncinate vineri, după ce China a început să pună în aplicare o interdicție totală asupra tranzacțiilor cu criptoactive pe teritoriul țării. În ciuda faptului că a anunțat anterior interdicția, piețele au reacționat prost, înregistrând scăderi mari ale bitcoin și ale altor monede alternative. 

Bitcoin (BTC) a intrat săptămâna trecută pe o tendință descendentă și atinsese deja un minim de 40.500 de dolari miercuri dimineață, dar și-a revenit constant până când știrile din China au condus la scăderi cu peste 8% vineri. Prețul s-a stabilizat apoi înainte de un salt duminică și a revenit la peste 43.800 dolari în această dimineață. 

Ethereum (ETH) a atins, de asemenea, un minim al săptămânii miercuri, atingând 2.700 dolari, înainte de a reveni la peste 3.100 de dolari. După propria scădere de peste 9% de vineri, ETH s-a stabilizat, la fel ca și BTC, în weekend și s-a tranzacționat din nou la peste 3.100 de dolari în această dimineață, după ce a înregistrat creșteri puternice duminică.     


Twitter lansează funcționalități pentru criptoactive

Platforma de socializare Twitter a lansat o serie de funcționalități legate de cripto pe platforma sa.

Utilizatorii vor putea acum să dea bacșișuri în bitcoin unor tweeteri populari prin intermediul Strike, o aplicație de plăți construită pe Bitcoin Lightning Network. Utilizatorii Twitter cu iOS vor putea acum să acceseze funcția Tips, în timp ce platforma spune că va lansa în curând funcționalitatea și pentru Android. 

De asemenea, compania dorește să facă mai proeminente pe platformă token-urile non-fungibile (NFT), oferind creatorilor mai multe instrumente și funcții de moderare. Twitter spune că explorează autentificarea NFT, care le-ar permite utilizatorilor să-și conecteze portofelele cripto direct la conturile lor de socializare pentru a-și afișa operele de artă deținute pe profilurile lor. 


Sorare obține o finanțare de 680 de milioane de dolari de la SoftBank 

Piața de NFT Sorare a anunțat miercuri că a obținut o mega rundă de finanțare de 680 de milioane de dolari, condusă de casa japoneză de investiții în tehnologie SoftBank.

Sorare este o piață pentru tokenuri non-fungibile (NFT). Platforma este evaluată în prezent la aproximativ 4,3 miliarde de dolari după runda de finanțare din seria B. SoftBank a condus o rundă anterioară de investiții în luna iulie, injectând 532 de milioane de dolari. Compania intenționează să folosească noua injecție de numerar pentru a-și extinde oferta de NFT pentru sport. 

Compania își va extinde portofoliul de NFT-uri din fotbal, căutând parteneriate cu ligile și asociațiile de fotbal. Aceasta a încheiat deja acorduri cu echipa franceză de top Paris Saint-Germain, cu Liverpool, fosta campioană a Angliei din Premier League, și cu La Liga din Spania.

Sorare dorește de asemenea să își diversifice oferta de NFT cu sporturi altele decat fotbalul. Însă sunt probleme cu unele din sporturi, cum ar fi NFL (Liga de Fotbal American) care interzice jucătorilor și cluburilor să creeze sau să vândă NFT-uri. 

DISTRIBUIȚI
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.