Plan financiar în caz de îmbolnăvire sau accident

Date:

Deținerea unui plan financiar în caz de îmbolnăvire sau de accident este declarată în proporție de 40% de subiecții unui studiu al companiei de asigurări Aegon, realizat împreună cu Reveal Marketing. Studiul arată că aproximativ 70% dintre respondenți „nu știu care sunt consecințele financiare pe care le-ar avea decesul, îmbolnăvirea sau implicarea lor într-un accident”.

Din rezultatele sondajului mai reținem că „familiile moderne au declarat în proporție de 47% că au un astfel de plan implementat, în timp ce dintre familiile tradiționale, doar 34% au un plan financiar de rezervă pentru boală sau accident. 

Bărbații sunt mai preocupați decât femeile atunci când vine vorba de a-și asigura stabilitatea financiară. 43% dintre aceștia au un plan bine pus la punct, spre deosebire de femei, care au luat în considerare acest aspect doar în proporție de 37%.

Conform celor mai recente date, pentru multe familii din țara noastră producerea unui eveniment nedorit (accident, îmbolnăvire a unui membru al familiei, ce se pot solda chiar și cu un deces) ar duce la o scădere puternică a nivelului de trai”.

Sînziana Maioreanu (foto), CEO Aegon România: „Atunci când în viața unei familii apare un eveniment care duce la spitalizare (fie că este ca urmare a unui accident sau a unei boli), impactul este unul major pe multiple planuri. Pe lângă impactul emoțional, grija pentru cei aflați în suferință, de obicei apare și o problemă financiară, mai ales dacă vorbim despre principalii aducători de venituri în familie. Aceste situații au fost și mai vizibile în perioada de plină pandemie când studiile făcute de noi au arătat că românii erau îngrijorați atât pentru sănătate, cât și pentru situația financiară a familiei în cazul în care ar fi trebuit să se interneze. De altfel, am remarcat în ultimul an un interes în creștere pentru produsele și serviciile noastre din zona de sănătate. Pornind de la aceste realități, am creat Fii Precaut, o asigurare flexibilă care oferă sprijin financiar în caz de spitalizare din accident sau boală, inclusiv Covid-19, în țară și străinătate. 

Cu toții avem nevoie de siguranță, de un plan de rezervă care să ne dea confortul mental că suntem pregătiți și pentru neprevăzut. Sperăm că prin tot ceea ce facem noi – proiecte de educație financiară, produse și servicii care să răspundă unor nevoi actuale, să contribuim la creșterea procentului de români care au planuri financiare de rezervă.”

Aegon România subliniază că studiile pe care le-a derulat în 2020 și 2021 arată că „există un interes crescut al românilor pentru o asigurare care acoperă spitalizarea din accident sau boală. 54% dintre persoanele chestionate în 2021 ar opta pentru un astfel de produs în viitorul apropiat. Procentul este mai mare cu 16% față de anul 2020. Femeile ar opta în proporție de 55%, față de 35% în 2020, pentru o poliță de asigurare care acoperă spitalizarea din accident sau boală, inclusiv Covid-19. Și în rândul familiilor moderne s-a remarcat o creștere impresionantă a interesului pentru acest tip de produse, cu 62% dintre acestea declarând că își doresc să achiziționeze o asemenea poliță în 2021, față de doar 38%, în 2020”.

Sînziana Maioreanu: „Părinții, în mod special, ne-au spus că se bucură de existența unei asigurări în caz de spitalizare individuală pentru copii deoarece aceștia se îmbolnăvesc des, de multe ori ajung să fie internați și împreună cu ei rămâne și un părinte ca să îi poată veghea mai bine, ceea ce aduce o presiune financiară asupra familiei. O altă categorie interesată de acest produs este cea a șoferilor și muncitorilor din construcții, care achiziționează asigurarea atât pentru ei, cât și pentru partenerii de viață.” 

Aegon anunță că asigurarea Fii Precaut a fost achiziționată până acum „în proporție de 34,55% pentru minori, semn că părinții sunt preocupați să-și protejeze copiii. 30,91% dintre cumpărători au avut între 19 și 39 de ani, iar 34,55% fac parte din segmentul de vârstă 40-60 de ani. În ce privește distribuția pe sexe, 52,73% dintre asigurați sunt femei, iar 47,27% bărbați. 

Fii Precaut este „o asigurare ce vine în completarea gamei de produse destinate sănătății, Optimist și Aegon Diagnose.me, și poate fi cumpărată atât pentru adulți, cât și pentru minori. Devine activă după o perioadă foarte scurtă de așteptare – doar 15 zile, spre deosebire de 30 sau 90 de zile, cât durează în mod uzual pentru acest tip de produse. Oferă indemnizație zilnică de spitalizare (100 și 200 de lei pe zi) în cazul internării într-un spital public sau privat din țară sau străinătate și are flexibilitate la acoperiri. Adică cei interesați pot alege între patru variante de pachete, cu sume diferite pentru acoperirile de deces din orice cauză și sumele despăgubite pentru zilele de spitalizare. Pachetele variază în funcție de perioada spitalizării – între 30 și 120 de zile de spitalizare/an și de banii despăgubiți – între 100 și 200 de lei/zi de spitalizare. Asigurarea se încheie pe o perioadă fixă de cinci ani, urmând ca, la finalul acesteia, clienții să-și recupereze 25% din primele plătite pentru acoperirea spitalizării sau a decesului din accident ori boală, dacă nu apar despăgubiri. Iar dacă au beneficiat de indemnizație de spitalizare, clienții își vor primi înapoi 25% din primele achitate pentru acoperirea în caz de deces.

Asigurarea Fii Precaut este disponibilă prin Campion Broker, InterBroker, Fabrica de Asigurări, Transilvania Broker și Safety Broker, urmând ca lista de brokeri să crească până la finalul anului”. 

Aegon România reamintește că „face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat în asigurări de viață, planuri de pensie și soluții pentru investiții. Aegon are, la nivel mondial, o tradiție de peste 175 de ani. În total, cei peste 22.300 de angajați ai companiei oferă servicii financiare pentru aproximativ 34,4 de milioane de clienți din America, Europa și Asia. Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin compania de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață. În prezent, Aegon are în România peste un milion de clienți și 150 de angajați”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate