Plantări de puieți în Pădurea de Miere

Date:

Compania Nestlé România a plantat, în parteneriat cu Asociația Mai Mult Verde, 20.000 de puieți de salcâm în comuna Mârșa din județul Giurgiu, pe 4 hectare. Au participat 200 de persoane, angajați și parteneri Nestlé, precum și voluntari Mai Mult Verde, care au răspuns pozitiv apelului de a planta împreună pentru o Românie mai curată și mai verde.

Prin această acțiune, Nestlé lansează Pădurea de Miere, reunind toate proiectele și programele de împădurire și biodiversitate din România. Totodată, Nestlé România finalizează și campania „Un viitor mai verde”, derulată la nivel național în perioada 12 mai-30 iunie, care își propunea la acea dată să ofere consumatorilor, pe lângă produse cu tradiție, ocazia de a câștiga premii sustenabile, care fac bine societății, dar mai ales mediului înconjurător. Pentru fiecare înscriere în campania promoțională, Nestlé plantează acum câte un puiet de salcâm în Pădurea de Miere.

Actuala acțiune de împădurire este realizată sub umbrela pilonului de sustenabilitate „Nestlé for a Waste Free World”, în completarea acțiunilor de ecologizare din 2019 și a plantării de puieți de salcâm și de molid din 2020 și 2021.  

Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestlé România: „Biodiversitatea și sănătatea reprezintă arii prioritare pentru Nestlé și, de aceea, mă bucură enorm lansarea proiectului Pădurea de Miere. Prin acesta aducem laolaltă toate proiectele noastre de împădurire, campaniile de educare și conștientizare în școli și către publicul larg, inițiativele de mapare și promovare a biodiversității din România. Credem cu tărie în rolul albinelor în ecosistemul local și ne concentrăm eforturile pentru ajutarea acestora, susținerea comunităților locale de apicultori, contribuind în același timp la refacerea solurilor și zonelor degradate. În România, am plantat 55.000 de puieți în perioada 2019-2021 alături de Parcul Național Cozia, iar anul acesta plantăm 20.000 de salcâmi cu ajutorul Asociației Mai Mult Verde.” 

Nestlé accentuează că, în direcția dezvoltării durabile, urmărește „ca la nivel global să atingă zero emisii nete până în 2050, prin tranziția la energie regenerabilă în proporție de 100%, prin dezvoltarea de ambalaje alternative, prin inovarea în rețete și, nu în ultimul rând, prin implicarea concretă în activități care să ducă la creșterea gradului de biodiversitate și reducerea cantității de CO2 prin plantări de copaci. Nestlé și-a luat angajamentul să planteze la nivel global 20 de milioane de copaci pe an”. 

Nestlé subliniază, de asemenea, că „abordează problema emisiilor de CO2 în toate comunitățile în care operează peste tot în lume, și își bazează strategia de dezvoltare durabilă pe mai multe acțiuni concrete, cum ar fi: folosirea de ingrediente din surse sustenabile, inovații în ambalaje, un impact mai mic asupra mediului prin schimbarea flotei auto, trecerea la branduri neutre din punct de vedere al emisiei de carbon, transformarea portofoliului de produse, utilizarea energiei din surse regenerabile în procesul de producție, reducerea cantității de dioxid de carbon din atmosferă și, nu în ultimul rând, campanii de awareness”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...