Platformă de plată a avansului salarial și de educație financiară

Date:

Compania fintech Salarium oferă în premieră la noi o soluție de plată instant a avansului salarial și de educație financiară – Salarium Fintech. Prin intermediul aplicației mobile Salarium, angajații companiilor din România au posibilitatea să solicite avansuri salariale, fără comisioane sau dobânzi. Aplicația este disponibilă în Google Play și AppStore. Salarium se poate integra cu orice soluție de Payroll, deservind astfel o plajă extinsă de companii din industrii diverse. Soluția este dezvoltată de o echipă antreprenorială cu vastă experiență în domeniul plăților și a beneficiilor extrasalariale și colaborează cu instituții financiare acreditate. Salarium Fintech subliniază că „respectă cele mai înalte standarde de securitate și protecție a datelor cu caracter personal”.

Dr. Ligia Goloșoiu-Georgescu (foto), expert cu experiență de peste 30 de ani în domeniul economic, președinte al Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație, preia rolul de este expert în educație financiară la compania Salarium Fintech. Pe baza experienței proprii în domeniu, relavă în activitatea desfășurată la Academia de Studii Economice din București, Institutul Bancar Român și Banca Națională a României, precum și în plan editorial, dr. Ligia Goloșoiu-Georgescu va crea la compania Salarium Fintech programe și conținut specializat pentru companiile și angajații din România: „Companiile au un rol foarte important în viața angajaților, iar educația îmbunătățește nivelul de cunoștințe și ajută salariații să devină mai conștienți și conștiincioși pentru a lua decizii mai bune. Îmi doresc ca educația financiară să devină o prioritate pentru companii și un demers măsurat constant. Însă implicarea companiei nu se oprește aici, vedem necesară o echitate în relația cu salariile plătite, un raport direct între competențe, efort depus și remunerație”.

Dr. Ligia Goloșoiu-Georgescu, semnalează că principalele trei motive pentru care angajații rămân fără bani până la următoarea zi de salariu sunt inflația (creșterea prețurilor), cheltuielile neeconomicoase și cele pentru întreținerea sănătății.

Compania Salarium Fintech evidențiază că „bunăstarea angajaților (Financial wellbeing) reprezintă un concept tot mai important pentru companii, care se referă la sprijinirea acoperirii unor nevoi imediate ale familiei și asigurarea stabilității unui loc de muncă în companie, precum și la o expunere mai redusă la împrumuturi suplimentare a angajaților.Astfel, companiile pot să responsabilizeze personalul angajat cu privire la modul corect de cheltuire eficientă a banilor și să se limiteze la strictul necesar, cu condiția să nu crească gradul de îndatorare a personalului (credite amânate, cu consecințe în creșterea datoriei publice).

În acest context, companiile trebuie să găsească modalități de asigurare a unor resurse financiare suplimentare pentru angajați cu sprijinul statului (reducerea impozitului pe salariu și a contribuțiilor), iar în cazul disponibilizării personalului, compania trebuie să asigure plata unor salarii în avans.

Studiile arată că 70% dintre români rămân fără bani de la un salariu la altul. Această realitate este confirmată de un studiu Salarium Fintech desfășurat la începutul anului 2021, conform căruia doar 14% dintre respondenți au afirmat că salariul le ajunge de la o lună la alta.

În acest context, economisirea, expunerea mai redusă la împrumuturi și educația sunt cele mai importante lucruri de știut care i-ar ajuta pe angajații tineri să nu rămână fără bani. Economisirea este o bună practică menită să îi ajute pe tineri să rămână într-o zonă de siguranță financiară. Acest obicei poate fi ușor preluat și e mai puțin relevantă suma la care ajungi, ci mai important este obiceiul în sine. În aceeași măsură, Salarium Fintech recomandă tinerilor să fie precauți în a se expune împrumuturilor și să apeleze la creditare doar dacă este absolut necesar și în baza unei bune informări în această direcție. Educația este, însă, cea mai bună cale spre a-i ajuta pe tineri nu doar să se ajungă cu bani, dar ci să își îmbunătățească viața financiară în timp.

În cazul familiilor și al angajaților cu experiență profesională mai mare, este foarte important ca aceștia să-și vizualizeze viața financiară pe termen lung, cu obiective clare, previzionarea veniturilor și împărțirea corectă între nevoi (cheltuieli de bază) și dorințele de tip nice to have”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Undă verde: Investitorii 2Performant aprobă planul de expansiune globală a companiei

Planurile de dezvoltare ale 2Performant au intrat în linie...

Ana-Maria Nemțanu, numită în funcția de director de leasing al Hagag Development Europe 

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development anunță că Ana-Maria Nemțanu (foto),...

Inaugurarea celei de a doua clădiri de birouri a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj

Grupul Bosch a inaugurat, la 23 aprilie, a doua...

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...