Compania Bergenbier SA, parte a grupului Molson Coors Beverage Company, anunță lansarea platformei „Prietenii știu să fie responsabili”. Platforma cuprinde acțiuni de responsabilitate socială și a treia ediție a Raportului de sustenabilitate pentru anul 2021, care evidențiază amprenta economică și socială Bergenbier SA, pe trei mari piloni: oamenii, planeta și consumul responsabil de alcool.

Alexandra Barroso

Alexandra Barroso, Legal and Corporate Affairs Director: „Prietenii știu să fie responsabili este îndemnul pentru fiecare dintre noi să fim aproape de mediu, de oameni și de acțiuni responsabile. De altfel, responsabilitatea și prietenia sunt principii care ghidează cultura Bergenbier, iar platforma promovează parteneriatele și angajamentele pe care noi le avem. De la acțiunile de curățenie pe care le facem cu ajutorul colegilor noștri, la cele de plantare și întreținere a brazilor, campaniile de consum responsabil pe care le avem, toate stau sub umbrela sustenabilității din noua noastră platformă.”

Mihai Voicu, Presedinte Berarii Romaniei

Mihai Voicu, General Manager Bergenbier SA: „Ne îmbunătățim an de an amprenta berii pe care o producem, pentru că ne dorim să fim cei care construiesc povestea de succes a berii în țara noastră. Prietenia este fundația Bergenbier și de aceea în organizația noastră de peste 600 de colegi promovăm un climat de colaborare și empatie. Ne concentrăm pe reducerea amprentei de carbon în fabrica din Ploiești, fapt pentru care avem un procent de 100% de deșeuri și ambalaje reciclate sau eliminate în mod controlat în 2021. De asemenea, respectăm principiile unui mediu de afaceri corect și continuăm dialogul și colaborarea cu toți partenerii implicați în industria berii.”

Bergenbier SA subliniază că în 2021, în procesul de producție a berilor la fabrica din Ploiești, „nu a trimis la groapa de gunoi niciun fel de deșeu menajer, concentrându-se pe valorificarea prin reciclare sau valorificarea energetică. Începând din acest an, întreaga cantitate de electricitate achiziționată și folosită în fabrica Bergenbier de la Ploiești este 100% energie verde. 

De asemenea, a continuat, pe parcursul anului trecut, și întreținerea a peste 150.000 de puieți de brad plantați în decurs de 4 ani, precum și promovarea consumului responsabil de alcool prin acțiuni dedicate. Angajamentele sociale Bergenbier continuă, așadar, prin platforma Prietenii știu să fie responsabili, care iterează drumul sustenabilității al companiei. Prin Prietenii știu să fie responsabili, Bergenbier SA urmează să lanseze în perioada următoare noi parteneriate și campanii care continuă drumul sustenabilității al companiei”.  

Compania Bergenbier SA a fost fondată în 1994, iar cea mai importantă marcă din portofoliul său, Bergenbier, a fost lansată un an mai târziu: „Astăzi, Bergenbier SA este în top trei companii producătoare de bere din România, având o fabrică modernă la Ploieşti şi o reţea performantă de distribuţie naţională.  Prin fiecare lucru pe care îl facem, încântăm băutorii de bere din România. De aceea, Bergenbier SA acordă o atenție sporită impactului pe care îl are în comunitate și asupra mediului. Fiecare bere produsă lasă o urmă, iar aceasta ajută compania să creeze un viitor sustenabil. Portofoliul companiei cuprinde mărci care acoperă toate segmentele pieţei. Pe lângă berile produse la Ploiești – Bergenbier, Fresh, Praha, Staropramen, Staropramen Unfiltered, Stella Artois, Beck’s, Noroc, Löwenbräu – compania importă și distribuie în exclusivitate specialitățile pragheze Staropramen Dark și Granat, berile de abație belgiene Leffe și Hoegaarden, berea americană Miller Genuine Draft, cea mai iubită bere mexicană, Corona, precum, berea albă germană nefiltrată Frazinskaner și Fresh,  cel mai nou mix de bere cu suc de fructe.”

Molson Coors, de peste două secole, „fabrică băuturi care aduc oamenii împreună pentru a se bucura de toate momentele vieții. De la Coors Light, Miller Lite, Molson Canadian, Carling și Staropramen la Coors Banquet, Blue Moon Belgian White, Saint Archer Gold, Leinenkugel’s Summer Shandy, Creemore Springs și multe altele, Molson Coors produce unele dintre cele mai îndrăgite și emblematice mărci de bere realizate vreodată. În timp ce istoria companiei este înrădăcinată în bere, Molson Coors oferă un portofoliu modern care se extinde dincolo de industria berii cu cocktail-uri carbonatate, cafea, vin, kombucha, cidru și multe altele. Molson Coors Beverage Company este o companie cotată la bursă care operează prin Molson Coors America de Nord și Molson Coors Europe și este tranzacționată la New York și la bursa canadiană (TAP). Angajamentul companiei de a ridica standardele industriei și de a lăsa o amprentă pozitivă asupra angajaților noștri, consumatorilor, comunităților și mediului se reflectă în Our Beer Print și în obiectivele noastre de sustenabilitate 2025. Pentru a afla mai multe despre Molson Coors Beverage Company, vizitați molsoncoors.com sau pe Twitter @MolsonCoors”.

Raport sustenabilitate 2021:

DISTRIBUIȚI