Platformă pentru furnizorii de soluții pentru locuințe verzi

Date:

Asociația Romania Green Building Council anunță lansarea platformei GreenHomes.Solutions dedicată furnizorilor de soluții pentru locuințe verzi. Furnizor de Soluții pentru Locuințe Verzi este denumirea aplicată „companiilor și specialiștilor implicați în proiectarea și construcția locuințelor, precum: arhitecți, proiectanți, ingineri, constructori, producători și furnizori de materiale de construcție și echipamente pentru operarea clădirii și alții”.

Inițiatorii definesc Platforma GreenHomes.Solutions ca „un tool online dedicat Furnizorilor de Soluții pentru Locuințe Verzi aprobați de RoGBC pentru proiectele rezidențiale ce urmăresc certificarea Green Homes by RoGBC”.

Daniel Butucel, Project Specialist RoGBC și coordonatorul platformei: „Obiectivul pe termen lung al acestei platforme este de a deveni un instrument complet și holistic pentru oricine este interesat de domeniul clădirilor verzi: certificări de sustenabilitate, proiectele certificate, produse și soluții sustenabile ale Furnizorilor, știri și articole educaționale, dar și evenimente conexe”.

De asemenea, Romania Green Building Council informează că „Furnizorii de Soluții reprezintă o resursă valoroasă pentru dezvoltatorii de clădiri certificate GREEN HOMES, cea mai cunoscută schemă de certificare verde pentru sectorul rezidențial din România. Programul de certificare GREEN HOMES încurajează construirea de locuințe mai sănătoase și de calitate, oferind în același timp beneficii financiare pentru ocupanți, precum reducerea costurilor lunare totale cu întreținerea proprietății. Prin parteneriatul cu Raiffeisen Bank și Alpha Bank România, în cadrul programului Ipoteca Verde (Green Mortgage) s-au oferit produse financiare avantajoase pentru proiectele eligibile, cu o abordare integrată a criteriilor verzi, dincolo de eficiența energetică. Pentru a deveni un Furnizor de Soluții pentru Locuințe Verzi, o companie trebuie să treacă printr-un proces complex de evaluare tehnică pentru produsul sau serviciul pe care îl oferă.

În cazul unei evaluări de succes, RoGBC certifică produsul și include compania respectivă în catalogul online pe platforma GreenHomes.Solutions, ca Furnizor de Soluții pentru Locuințe Verzi.  Platforma online este ușor accesibilă și oferă informații cu privire la produse și servicii tuturor celor interesați și facilitează discuții și oportunități de business.

Până în prezent, în România au fost pre-certificate/certificate Green Homes peste 10.000 de locuințe, în valoare de peste 1,8 miliarde euro”.

Programul GREEN HOMES, inițiat de România Green Building Council, este recunoscut internațional și susținut de către Direcția Generală Energie a Comisiei Europene (DG Energy). RoGBC a primit un grant în cadrul programului de cercetare și inovare al CE Horizon 2020, pentru replicarea programului în alte 11 țări, de la Irlanda până la Georgia. SMARTER Finance for Families include 17 organizații internaționale și experți din elita academică. Mai multe informații pot fi găsite pe http://rogbc.org/ro/proiecte/locuinte-verzi și www.c2e2.unepdtu.org/smarter/.

România Green Building Council (RoGBC) este definită ca „asociație non-profit, apolitică, formată din organizații active în întreaga țară. Este cea mai importantă organizație care promovează responsabilitatea față de mediu și eficiența energetică în proiectarea, construcția, exploatarea și deconstrucția clădirilor din România. Organizația susține îmbunătățirea legislației în domeniul construcțiilor ecologice, oferă educație pentru profesioniști, organizează o selecție extinsă de evenimente de sensibilizare a publicului larg pe tema clădirilor sustenabile”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...