Populația României a scăzut față de anul trecut din cauza emigrației

Date:

Populaţia din România a scăzut în 2016 cu aproximativ 122.000 de persoane, factorii determinanți fiind emigraţia tot mai intensă, și declinul demografic, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

La începutul acestui an, populaţia rezidentă în România număra 19,638 milioane de persoane, în timp ce la începutul anului anterior, populaţia rezidentă era de 19,76 milioane persoane

De asemenea, numărul de locuitori s-a redus, în 2016, cu 68.061 doar din cauza declinului demografic și a emigrației.

„România continuă să fie o ţară de emigrare, fenomenul de emigrare constituind cea de a doua cauză principală a reducerii populaţiei ţării. Soldul migraţiei internaţionale în anul 2016 a fost negativ, numărul emigranţilor depăşind numărul imigranţilor cu  peste 76.000 persoane”, notează comunicatul INS.

La 1 ianuarie 2017, România avea 10,528 milioane de locuitori la nivel urban, care reprezintă 53,6% din populaţia totală.

Totodată, fenomenul de îmbătrânire demografică continuă să se facă simțit, astfel încât, la 3,494 milioane de persoane vârstnice, în România există doar 3,054 milioane copii cu vârsta de cel mult 14 ani.

Experţii se aşteaptă la o continuare a declinului demografic al României în deceniile următoare. Astfel, populaţia României va ajunge la 14,5 milioane locuitori în anul 2050,  potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), publicat în iulie 2015.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...