Premii pentru performanță în sustenabilitate

Date:

Companii economice, instituții publice, persoane fizice evidențiate prin realizări în domeniul mediului și sustenabilității au fost premiate la Gala Green Report, prima ediție, intitulată „Al 12-lea ceas”.

Laureații sunt:

Ateliere Fără Frontiere – Premiul pentru excelență în agri-food
Comuna Ciugud – Premiul pentru excelență în campanii de mediu  
Ateliere Fără Frontiere – Premiul pentru excelență în economie circulară
Décathlon – Premiul pentru excelență în economie circulară
Fabrica de Lapte Brașov Olympus – Premiul pentru excelență în eficiență energetică
BRD-Groupe Société Générale – Premiul pentru excelență în finanțarea proiectelor de mediu
Fresh Microgreens – Premiul pentru excelență în gestionarea consumului de apă
Școala Gimnazială „N.I. Jilinschi” Vernești, județul Buzău – Premiul pentru excelență în leadership de mediu
Primăria Municipiului Turda – Premiul pentru excelență în transport sustenabil
Vodafone România – Premiul pentru excelență în inovație de mediu
Primăria Municipiului Turda – Premiul pentru excelență pentru orașe sustenabile


Au concurat 74 de proiecte la 11 categorii, evaluate de juriul format din specialiști în probleme de mediu și sustenabilitate: Ramona Jurubiță – Country Managing Partner, KPMG România; Marius Brînzea – director de strategie, Reciclad’Or; Andreea Mitiriță – partener, Consultanță fiscală, PwC România; Laura Ciobanu – manager, Schimbări climatice și sustenabilitate, EY România; conf. univ. dr. Alexandra Zbuchea – prodecan, Facultatea de Management a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Mihai Moia – director executiv, Roenef.

Pentru fiecare proiect înscris în competiție, Green Report va planta un copac.

Au fost premiați pentru fotografie de mediu: Silviu-Florin Salomina – Marele premiu; Mircea Sasu – Premiul I; Silviu-Florin Salomina – Premiul II; Bogdan Grigore – Premiul III.  În concurs au fost încrise peste 90 de fotografii, evaluate de membrii Asociație Fotograflor de Natură din România Forona Daniel Mîrlea – vicepreședinte, Zoltán Gergely Nagy – vicepreședinte, Gabriel Șerban –membru senior.

Barna Tánczos, ministrul mediului, apelor și pădurilor: „Salutăm
inițiativa publicației Green Report, care prin această primă gala – „Al 12-lea ceas” – dincolo de premiile pe care le acordă, ne amintește că avem o datorie uriașă de îndeplinit: salvarea mediului înconjurător. Aceasta este o datorie a fiecărui cetățean al acestei planete, dar, după cum știm, puterea exemplului contează foarte mult. Dacă premiem o companie pentru că a reușit, prin filosofia sa de a afaceri, să vină cu un proiect sustenabil, care protejează mediul, resursele acestuia, cu siguranță vor mai urma și altele puterea acestui exemplu. La fel de important este să scoatem în evidență proiectele acelor autorități locale, ce au dus la o dezvoltare mai curate a unei localități. Că vorbim de transport nepoluant sau de eficiență energetică sau de o nouă abordare, supusă principiilor sustenabilității, ale dezvoltării unei zone, la fel, sunt convins că succesul acestora va inspira și pe alții”.

Raluca Fișer, președinte Asociația Green Revolution: „Cu o activitate de 15 ani, Green Report s-a detașat în timp ca lider pe teme de mediu și sustenabilitate fiind martor la evoluția dramatică a umanității în toată această perioadă. Dacă atunci când am început să scriem se vorbea despre schimbările climatice, astăzi suntem martorii efectelor crizei climatice. Tocmai de aceea este important să acționăm acum, chiar și în Al 12-lea ceas și la fel de important este să recunoaștem meritele celor care fac diferența și care, pe lângă inovație și implicare, au integrat dezvoltarea durabilă în planul de afaceri. Recunoașterea și premierea performanțelor în domeniul sustenabilității din România este importantă tocmai pentru a încuraja și stimula și alte inițiative relevante atât pentru protejarea mediului, cât și a oamenilor”.

Sponsori și parteneri ai evenimentului au fost: MasterCard, Kaufland, Reciclad’Or, E.On, One United Properties, Coca-Cola, Rhein Extra, Glenfiddich, Nespresso, Magna Pharm, CEWE, CTE Solution, Camera de Comerț Româno-Britanică, Camera de Comerț Româno-Olandeză, Camera de Comerț Româno-Franceză, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Mihai Daraban: Consiliul de afaceri România – EAU își va începe activitatea în scurt timp 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României...

Politică şi politicianism în procesul integrării europene a României 

| de Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, membru corespondent al Academiei Române 

DIGI se pregătește pentru lansarea serviciilor în Belgia

DIGI a făcut încă un pas în procesul de...

Finanțare, sustenabilitate, tehnologie: comandamentele FoodIntelForum AQUA Carpatica pentru tot anul

Timpul trece iar ecourile puternice ale FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția...