Premiu acordat de HP Inc. România, sprijin în dezvoltarea ideii de afaceri a unor studenți

Date:

Compania HP Inc. România a acordat premiul Best Tech Idea în etapa națională a competiției Gen-E, secțiunea Studenți, echipei Partial Eclipse de la Universitatea Politehnica din București. Competiția fost lansată de Junior Achievement România. Echipa de studenți Partial Eclipse va reprezenta România la Gen-E 2023, cel mai mare eveniment antreprenorial din Europa, care va avea loc luna aceasta la Istanbul.

Studenții laureați de la Politehnică au creat „un prototip de ochelari terapeutici pentru prevenirea crizelor de epilepsie și o aplicație pentru acești ochelari, care colectează și afișează în timp real date statistice despre activitatea și starea de sănătate a pacientului. De asemenea, a fost creată și o pagină web unde poate fi accesat cu ușurință tot conținutul digital”. Premiul obținut îi va ajuta în dezvoltarea ideii lor de afaceri.

Inițiatorii subliniază că „programul HP LIFE (Learning Initiative For Entrepreneurs), implementat în parteneriat cu Junior Achievement, a ajuns la ediția a patra în România. Studenți din toată țara participă la Incubatorul JA BizzFactoryTM și au acces gratuit la cursuri de antreprenoriat și la sesiuni online de pregătire. Anul acesta, 15 consultanți voluntari HP au fost alături de echipele de studenți și i-au sprijinit să-și dezvolte ideile de afaceri, oferindu-le sfaturi, recomandări și consultanță și învățându-i să folosească instrumentele IT pentru a transpune o idee de business în realitate.

De asemenea, prin programul HP LIFE implementat din 2019 în România, 10.000 de participanți la programul JA Educație Antreprenorială (elevi, studenți, cadre didactice) au avut acces gratuit, în anul școlar 2022-2023, la resurse educaționale pe platforma JA InspireTM. Peste 5.500 de tineri au accesat cel puțin două studii de caz practice din cursurile disponibile.

Prin intermediul HP Foundation, programul HP LIFE oferă acces gratuit la peste 30 de cursuri de IT și  antreprenoriat, în opt limbi. Din 2016, în program s-au înscris peste 848.000 de persoane, cu un obiectiv declarat de a atinge un milion și jumătate de înscrieri, la nivel global, până în 2030”.

Ciprian Ion Rizescu, profesor coordonator al echipei Partial Eclipse: „Echipa este formată din studenți de la specializările optometrie și mecatronică din cadrul universității. Pregătirea continuă pe parcursul anului academic 2022-2023, asigurată de webinarele JA BizzFactory, dar și de întâlnirile cu mentorii, a contribuit decisiv la realizarea cu succes a proiectului. Experiența acumulată de membrii echipei pe parcursul cercetării va fi cu siguranță utilă unui număr important de oameni.”

Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. România: „În cadrul Incubatorului JA BizzFactory studenții au ocazia să-și prezinte planurile de afaceri în diverse domenii, precum tehnologie, comerț electronic, industrii creative, educație sau agricultură. Susținem an de an acest proiect și sponsorizăm unul dintre premiile finale. Anul acesta am oferit premiul Best Tech Idea pentru un dispozitiv și o aplicație asociată care pot preveni crizele de epilepsie. E un prototip care poate schimba viața multor oameni și de aceea oferim echipei câștigătoare șansa de a dezvolta un start-up.”

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)