Prețurile criptoactivelor se prăbușesc

Date:

Prețurile criptoactivelor s-au prăbușit săptămâna trecută, datorită unei tendințe generale a investitorilor de a renunța la investițiile mai riscante, în condițiile în care Rezerva Federală a SUA și-a manifestat rapid disponibilitatea de a majora dobânzile și de a vinde titluri de creanță.

Bitcoin a scăzut vertiginos pe parcursul săptămânii, după ce a început noul an în jurul valorii de 47.000 de dolari. Miercuri, prețul celui mai mare criptoactiv din lume s-a prăbușit în urma veștilor dinspre Fed și a trimis intervalul de tranzacționare sub 43.000 de dolari, cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lunii septembrie 2021. În prezent, BTC se tranzacționează sub 42.000 de dolari, fără niciun semn de revenire până în prezent. 

În același timp, Ether a cunoscut o prăbușire similară, ajungând la un moment dat sub nivelul de 3.000 de dolari pe platforma eToro sâmbătă. Criptoactivul începuse săptămâna la peste 3.800 de dolari, dar acum se tranzacționează sub 3.200 de dolari.


Criza din Kazahstan oprește mineritul de bitcoin

Hashrate-ul Bitcoin a scăzut după ce întreruperile de curent au afectat industria de minerit cripto din Kazahstan. 

Criza politică aflată în curs de desfășurare, care a dus la revolte și tensiuni în capitală, a avut astfel un impact involuntar asupra bitcoin.

Odată cu oprirea energiei electrice în țară, operațiunile majore de minerit cripto au fost nevoite să se închidă, ceea ce a dus la o scădere a hashrate-ului criptoactivului, a puterii de calcul globale a rețelei și la o scădere a valorii token-urilor BTC.

Kazahstanul a devenit în mod discret un lider în mineritul Bitcoin la nivel mondial, producția sa fiind a doua după cea din SUA, după recenta reprimare a operațiunilor de minerit de către China.

Cat timp situația rămâne neclară în această țară, tensiunile în curs de desfășurare vor continua să aibă un potențial impact asupra hashrate-ului și a prețului global.


Tezos încheie un parteneriat cu o echipă importantă de eSports

Blockchain-ul open source Tezos a încheiat un parteneriat pe trei ani cu o importantă echipă franceză de eSports, Team Vitality. 

Detaliile despre ceea ce înseamnă acest acord în practică sunt puține, dar Tezos spune că va „revoluționa” experiența fanilor Team Vitality. 

Tezos a încheiat deja parteneriate cu Formula 1, McLaren și Red Bull Racing. Aceste asocieri includ game de colecție NFT și alte proiecte de sponsorizare și de vizibilitate a mărcii pentru blockchain. 

În ce privește colaborarea, directorul executiv Nicolas Maurer al Team Vitality a declarat: „Acesta este cu adevărat un parteneriat care schimbă jocul pentru Vitality, ceea ce pare potrivit având în vedere că 2022 va fi cel mai important an din istoria noastră”.

„Oportunitățile pe care Tezos le poate aduce pentru a consolida relația dintre noi și fanii noștri sunt incredibile și suntem extrem de mândri că Tezos ni se alătură în această călătorie”.

 

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Pădurea de Miere Nestlé, extinsă printr-o campanie națională cu premii 

NESCAFÉ® anunță că „premiază în această toamnă consumatorii printr-o...

Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare!

În momentul în care merg la supermarket, mulți dintre...

ING – numărul clienților, creditarea și economisirea, în creștere pe semestrul întâi 2023

ING Bank România anunță că pe semestrul întâi din...