Prețurile GPU se prăbușesc în China

Date:

Costul principalelor plăci grafice utilizate în mineritul de cripto a scăzut vertiginos în ultimele zile, a relatat South China Morning Post (SCMP). În timp ce prețurile au scăzut pe măsură ce lanțurile de aprovizionare încep să se relaxeze, în cele două luni din jurul Ethereum Merge, prăbușirea a fost foarte vizibilă.

Cheia este intensitatea mult mai mică a rețelei Ethereum după actualizare și cerința mult redusă de putere de calcul pentru minerit. În 2021, astfel de GPU-uri s-au aflat în centrul crizei lanțului de aprovizionare, deoarece prețurile au crescut vertiginos. Penuria de semiconductori a făcut ca prețurile mașinilor de ocazie, în special, să crească vertiginos, deoarece producătorii s-au concentrat pe domenii mai profitabile ale pieței.

The Merge are un impact economic în lumea reală. Influența Ethereum și, prin extensie, a altor criptoactive, nu trebuie subestimată în acest context. Timpul va spune ce alte aspecte mai resimt impactul trecerii la proof-of-stake, dar, deocamdată, scăderea prețurilor GPU-urilor ar putea fi motiv de sărbătoare pentru unii – în special pentru minerii de Bitcoin!

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...