Primii absolvenți ai școlii de aplicatori a companiei EMS Floor Group

Date:

Compania EMS Floor Group din Turda, cu anvergură europeană, activează într-un domeniu sensibil, care necesită profesionalizare semnificativă: aplicare de pardoseli pe bază de rășini sintetice, precum și hidroizolații. Ca urmare, a creat propria școală de aplicatori în domeniul pardoselilor, sub forma unor stagii de practică pentru elevi de liceu, de școală profesională sau din învățământ postliceal cu profil construcții. Acum a absolvit prima serie de elevi care au urmat stagii de practică la EMS Floor Group. Elevii au obținut calificarea de ajutor aplicator pardoseli pe bază de rășini sintetice și după angajare, vor putea profesa în această meserie într-unul dintre șantierele companiei.

Elevii au urmat stagii de practică de 60-90 de ore, într-un proiect cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (cu derulare până în august 2022), în valoare de 500 000 euro. De anul viitor, pregătirea practică se va face și pentru aplicare de hidroizolații.  

Marius Baciu, cofondator al EMS Floor Group: „Această specializare este cuprinsă în proiectul nostru, dar pentru că ne dorim să dezvoltăm și să aplicăm programe de învățare de calitate și care, totodată, să fie în sinergie cu curriculele școlare existente, am decis să organizăm și stagii de practică pe segmentul de hidroizolații, începând cu următorul an școlar. Pentru noi, piața muncii din România a rămas la fel de nepregătită în ceea ce privește lipsa de personal calificat, situație cu care ne confruntăm încă de la demararea businessului. Există în continuare un deficit de specialiști, pandemia nu a schimbat acest lucru și nici nu există semne să se va redresa ceva”. 

Claudiu Baciu, cofondator al EMS Floor Group: „Am început acest proiect anul trecut, din dorința de a pregăti profesional specialiștii de care avem mare nevoie în contextul dezvoltării pe care ne-o propunem și care nu sunt disponibili pe piața muncii din România. În cele trei luni de practică, elevii care vin din liceu, școală de meserii sau școală profesională au ocazia să petreacă timp în companie, să se familiarizeze cu aparatele și metodele de lucru, să aplice pardoseli, practic, să fure meserie, după cum se spune. Scopul programului este și să oferim copiilor din zonele defavorizate șansa să învețe o meserie care să îi ajute să aibă un viitor decent. Elevii care au finalizat cu succes stagiul de practică și au beneficiat, totodată, de celelalte activități suport oferite prin intermediul proiectului – consiliere profesională și activități la un workshop pe teme de sensibilizare – sunt în an terminal în cadrul Școlii Profesionale Poiana Turda. Așadar, elevii termină o școală profesională cu calificarea zugrav-ipsosar-vopsitor-tapetar. În plus, au o șansă mai bună să fie integrați pe piața muncii în industria construcțiilor, cu posibilitatea de a lucra inclusiv pe această nișă inovativă a pardoselilor din rășini epoxidice. Noi ne-am propus ca, la finalul programului, să angajăm cât mai mulți dintre absolvenții Școlii de aplicatori”.

Până la finalizarea proiectului, EMS Floor Group își propune să pregătească în domeniul aplicatorilor de pardoseli 185 de elevi provenind din  regiunea Nord-Vest și să facă recrutări din rândul acestora. Compania are convenții-cadru de colaborare cu cinci unități de învățământ care reunesc clase de învățământ profesional și tehnic în domeniul construcțiilor: Școala Profesională Poiana Turda din Turda, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii, Școala Profesională Specială „Sfânta Maria” din Bistrița, județul Bistrița-Năsăud și Liceul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Dej.

EMS Floor Group este caracterizat ca „un grup de firme fondate de frații Claudiu și Marius Baciu. Companiile activează în domeniul prestărilor de servicii în construcții, implementează sisteme profesionale de pardoseli și lucrează cu cele mai performante materiale și tehnologii cunoscute și acreditate la nivel european. EMS Floor Group a încheiat anul 2020 cu afaceri de peste 10 milioane de euro, în creștere cu 20% față de anul precedent. Pentru 2021, compania își propune să deschidă o filială în Ungaria, să se dezvolte în continuare pe mai multe piețe și să investească masiv în digitalizare, ca parte a strategiei de a atinge o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro, în 2023. EMS Floor Group are 140 de angajați la nivel de grup și operează în România și pe piețele din Belgia, Luxemburg, Franța și Ungaria cu trei divizii specializate: EMS Floor Systems, EMS Hydro Systems și EMS Polishing. EMS Floor Group aplică sisteme profesionale de pardoseli pe bază de răşini şi este, de asemenea, specializată în hidroizolaţii. Compania lucrează cu cei mai importanţi furnizori de răşini din Europa, iar echipele sale de aplicatori sunt pregătite să lucreze cu orice sistem de răşini profesionale şi să aplice orice tip de pardoseli pe bază de răşini epoxidice sau poliuretanice. Cele mai mari proiecte derulate de EMS Floor Group au fost, între altele, parcarea subterană de la Piața Universității din București, o lucrare pentru un gigant farma din Ungaria, sistemul de pardoseli pentru cea mai mare închisoare din Belgia și sistemul de pardoseli pentru lanțul de retail Auchan, în Luxemburg”.

Foto: EMS Floor Group

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...