Produs financiar pentru achiziția de case verzi

Date:

Garanti BBVA, parte a Grupului Garanti BBVA Romȃnia, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, anunță că a devenit membru Platinum al Romania Green Building Council (RoGBC): „Garanti BBVA, în colaborare cu RoGBC, a lansat un produs financiar inovator – Casa Eco, un credit verde acordat persoanelor fizice pentru achizitionarea imobilelor rezidențiale ecologice, certificate ca atare de RoGBC. În viitor, Garanti BBVA va continua să se concentreze pe finanțarea ecologică, în conformitate cu angajamentul său, asumat la nivel de grup financiar, față de sustenabilitate”.

Anca Motcă, director general adjunct la Garanti BBVA România: „Pentru Garanti BBVA Romȃnia, sustenabilitatea este una dintre prioritățile noastre strategice, deoarece credem cu tărie că, acționând în acest mod, oferim premisele succesului pe termen lung al unei companii, dar și o contribuție notabilă la protejarea mediului înconjurător. Astfel, parteneriatul cu RoGBC a reprezentat pasul potrivit pentru noi,  deoarece ne oferă sprijinul necesar pentru a  ne  extinde expertiza în domeniul clădirilor verzi, un sector de interes pentru Garanti BBVA. Mai mult decât atât, colaborarea cu RoGBC ne permite să încurajăm clienții noștri să facă alegeri sustenabile, iar creditul nostru  dedicat acestui demers este deja disponibil”.

Dr. ec. Monica Ardeleanu, director executiv, Romania Green Building Council: „Suntem bucuroși că Garanti BBVA Romȃnia s-a alăturat programului Green Homes & Green Mortgage din cadrul inițiativei internaționale Smarter finance for families, pentru a sprijini construcția de locuințe sustenabile, cu un impact pozitiv asupra planetei și generațiilor viitoare”.  

Consiliul Clădirilor Verzi din România subliniază că „a dezvoltat o certificare low-cost, dar cuprinzătoare, Green Homes, pentru a evalua și recunoaște cele mai performante proiecte rezidențiale care utilizează principii sustenabile în construcții. Peste 50 de proiecte rezidențiale cu peste 10.000 de unități locative din România, în valoare de aproape 2 miliarde de euro, au fost certificate sau sunt în curs de obținere a certificării Green Homes”.

Garanti BBVA este cunoascută ca „o bancă universală, cu o strategie orientată către client și un accent puternic pe digitalizare și sustenabilitate. Prezentă în România din 1998, Garanti BBVA se concentrează pe creșterea și calitatea portofoliului, iar astăzi este una dintre cele mai sănătoase instituții financiare de pe piața locală. Banca se bucură de un portofoliu solid de clienți, extinzându-și canalele digitale și gama de produse și servicii bancare de calitate pentru toate segmentele de business: Retail, IMM-uri și Corporate. Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA Romȃnia, împreuna cu Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management al flotei, precum și credite de consum. În 2021, Garanti BBVA România a fost declarat Superbrand, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, fiind seletată dintr-o listă de peste 1.800 de mărci analizate de Superbrands România. Garanti BBVA Romania este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). 

Pentru mai multe informații și pentru a rămâne la curent, vă rugăm să vizitați www.garantibbva.ro și să urmăriți facebook.com/GarantiBBVARomania,  linkedin.com/company/garanti-bbva-romania  și instagram.com/GarantiBBVARomania”.

Romania Green Building Council (RoGBC) este „o asociație non-profit și non-politică, cea mai importantă organizație care promovează responsabilitatea față de mediu și eficiența energetică în proiectarea, construcția, operarea și demolarea clădirilor din România. RoGBC sprijină dezvoltarea unor condiții de reglementare adecvate care promovează construcțiile durabile, asigurând în același timp profituri atractive ale investițiilor și dezvoltă și implementează un standard național privind clădirile verzi și un sistem de certificare a acestora”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate