Program Kinder Joy of Moving de încurajare a sportului și creșterii sănătoase în școli

Date:

Programul Kinder Joy of Moving este desfășurat, din 2013, de Ferrero Kinder Joy of Moving România, împreună cu Ministerul Educației și este „dedicat promovării experiențelor sportive plăcute, distractive și necompetitive pentru copiii cu vârste cuprinse între șase și zece ani. Ajuns deja la peste 580.000 de elevi, programul îi ajută pe aceștia să descopere bucuria de a face mișcare, spiritul de echipă și stilul de viață activ, încurajându-i în același timp să își dezvolte abilitățile de comunicare”.

Inițiatorii subliniază că, „prin intermediul sportului și jocului, viziunea proiectului Kinder Joy of Moving este de a inspira și transforma viețile copiilor, promovând un stil de viață sănătos și activ. Trainerii Ferrero, specializați în metoda Kinder Joy of Moving, susțin cadrele didactice de educație fizică și sport din școlile selectate pentru a deveni ambasadori ai mișcării și entuziasmului, astfel încât să încurajeze dezvoltarea armonioasă a elevilor prin joc”.

Ferrero România accentuează: „Ne propunem să construim un viitor în care fiecare copil din România are acces la jocurile Kinder Joy of Moving, indiferent de unde se află în țară. În special, ținem să acordăm o atenție deosebită școlilor din zonele rurale, recunoscând că aici copiii au nevoie de o susținere suplimentară din partea profesorilor, dar și din partea noastră cu echipamente ce fac orele de sport mai distractive și mai sigure.

Suntem foarte încântați să vedem impactul pozitiv pe care Kinder Joy of Moving îl are asupra copiilor din România. Obiectivul nostru este de a oferi un mediu de învățare distractiv și interactiv, în care copiii să își dezvolte abilitățile cognitive, creativitatea și coordonarea motorie prin intermediul activităților sportive și de mișcare. Anul acesta KJOM Week a fost o săptămână plină de energie, în care profesorii și copiii au participat la diverse activități și jocuri distractive, concentrate pe colaborare și implicare activă. Pentru a sprijini acest proces, Kinder Joy of Moving a furnizat kituri complete pentru orele de sport, asigurându-se astfel că toți copiii au acces la echipamentul necesar.”

Diego Latora și Edoardo Fogli, traineri sportivi Kinder Joy of Moving:  „La Kinder, credem că un copil fericit astăzi va deveni un adult mai bun mâine, și tocmai de aceea ne-am propus mereu să aducem momente mici, dar importante, copiilor și familiilor din întreaga lume. Proiectul internațional de responsabilitate socială al Grupului Ferrero, Kinder Joy of Moving, a inspirat 2,6 milioane de copii și familiile lor în 33 de țări din întreaga lume. Inițiativele proiectului sunt inspirate de Joy of Moving, o metodă educativă inovatoare, recunoscută științific, ce își propune să încurajeze mișcarea prin joacă, în timp ce dezvoltă 4 paliere esențiale pentru copii: funcțiile cognitive și creative, dezvoltarea fizică armonioasă, inteligența motrică și abilitățile interpersonale. În centrul proiectului se află o întreagă echipă de profesioniști, absolvenți în domeniul științelor motrice, care împărtășesc principiile metodei Joy of Moving, creată în timpul unui proiect de cercetare de trei ani în colaborare cu parteneri instituționali importanți. Kinder Joy of Moving schimbă instinctiv accentul de la performanță la distracție și de la competiție la colaborare.”

După cum anunță organizatorii, „în anul școlar 2023-2024, școlile din zonele rurale vor continua să fie în centrul atenției. Astfel, la nivel național proiectul Kinder Joy of Moving va fi implementat în total în nouăzeci de școli, incluzând și șase județe noi (Dolj, Teleorman, Vâlcea, Hunedoara, Ialomița și Vaslui). Pe plan local, fiecare regiune va include cinci școli din oraș și zece școli din comunitățile rurale.

Prin programul Kinder Joy of Moving, profesorii beneficiază de un webinar susținut de trainerii Ferrero cu diplomă în Motor Science”în care sunt prezentate metode interactive de predare a educației fizice și a mișcării, adaptate nevoilor specifice ale copiilor. Cele 4 paliere dezvoltă în mod progresiv autonomia, competența și abilitatea de a construi relații a copiilor, astfel încât să le îmbunătățească abilitățile într-un mod distractiv.

Kitul din anul 2022-20223 a inclus tricouri pentru profesori, fluier, cronometru, mingi de burete, de spumă, de tenis, saci pentru acestea, pompă de mingi, conuri, copete, scăriță de agilitate, cercuri de gimnastică, veste de departajare și gardulețe.

Desfășurat în perioada 8-12 mai, în anul școlar 2022-2023 proiectul a ajuns în 40 de școli noi. Din 2013 până în prezent, Kinder Joy of Moving a ajuns în peste 200 de școli (fiind implementat în peste 20 de județe și implicând 580.000 de copii.

Programul Kinder Joy of Moving a fost dezvoltat împreună cu Universitatea Foro Italico din Roma, MIUR din regiunea Piemonte și Comitetul Olimpic Italian (CONI). Acesta este rezultatul unui proiect de cercetare lansat în 2012, în Alba, Italia, care a implicat peste o mie de copii din școlile primare timp de trei ani. Elevii au avut ocazia de a participa la jocuri și activități de mișcare, îndrumați de 18 absolvenți de științe motrice, pregătiți de un comitet științific format din experți în domeniu”.

Kinder Joy of Moving Romania este caracterizat ca „un program implementat începând din 2013, în parteneriat cu Ministerul Educației. Scopul programului este de a promova activitatea fizică și colaborarea în școli, înlocuind competiția cu cooperarea. Prin furnizarea de kituri pentru orele de sport, organizarea de webinarii pentru profesori și implementarea unei săptămâni dedicate mișcării și jocului (KJOM Week), programul Kinder Joy of Moving susține dezvoltarea cognitivă, creativă, coordonarea motorie și fitness-ul copiilor din România.

Kinder Joy of Moving este un proiect global care operează în întreaga lume în conformitate cu un model care poate fi extins la fiecare dintre diferitele contexte în care este prezent Ferrero Group. Până în prezent, acesta a motivat 2,6 milioane de copiii și familiile lor din 33 de țări să se bucure de mișcare. Abordarea tuturor activităților este axată pe distracție și joacă, elemente esențiale în viața tuturor copiilor. Kinder Joy of Moving operează la nivel global și local pentru a organiza și susține o multitudine de proiecte, unul dintre cele mai importante fiind Kinder Joy of Moving Week și Kinder Joy of Moving Tennis Trophy”.

 

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

CCIR solicită urgentarea aderării României la Schengen pentru facilitarea transportului de mărfuri

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Hidroelectrica prelungește Acordul cadru cu Hidroserv

Hidroelectrica a semnat astăzi – 29 Noiembrie 2023, un...