Încă un produs alimentar al companiei Doripesco din Brașov a obținut recunoaștere la nivel european: denumirea produsului „Salată tradițională cu icre de crap” a dobândit protecția pe sistemul de calitate Specialitate Tradițională Garantată (STG) în baza Regulamentului (UE) nr. 1151/2012 privind sistemele din domeniul calităţii produselor agricole şi alimentare, fiind o rețetă tradiţională, transmisă între generații  de peste 30 de ani.

Ruxandra Coc, director executiv al Doripesco SA: „Produsele realizate de echipa Doripesco și rezultatele obținute sunt o dovadă a pasiunii și responsabilității pe care le așezăm în tot ceea ce facem. Ne place să fim alături de clienții noștri, să dăm viață unor proiecte unice și ne mândrim cu rezultate precum cel anunțat astăzi. Am ales să facem diferenţa pe piaţa românească și vom respecta această promisiune asumată în urmă cu peste 25 de ani”.

Doripesco subliniază că „în vederea dobândirii protecției europene, documentația a fost înaintată Ministerului Agriculturii de către grupul aplicant Asocierea RO Pescador-Doripesco, rețeta fiind inspirată din povestea celor două Delte: Delta Dunării și Delta din Carpați, ce au îmbrățișat mereu aceleași principii și valori: dragostea și respectul față de natură, dar și responsabilitatea față de consumatori”.

Nivelul înalt al certificării este dat de faptul că în septembrie, „în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare (UE) 1723/2021 al Comisiei din 22 septembrie 2021 de înregistrare a unei denumiri în Registrul specialităților tradiționale garantate, Salată tradițională cu icre de crap – STG”.

În context, Doripesco reamintește că „de-a lungul celor peste 25 de ani de activitate pe piața românească, Doripesco încurajează o alimentaţie responsabilă, sănătoasă, bazată pe principiile pisciculturii multifuncționale şi garantând siguranţa alimentară. Din respect pentru clienți, compania păstrează valorile de bază ce au stat la consolidarea business-ului: calitatea, prospeţimea produselor, dar și unicitatea pe piaţă. Doripesco a fost prima companie producătoare de peşte şi produse procesate din peşte care a obținut atestat de produse tradiţionale, iar Novacul Afumat din Țara Bârsei a reprezentat primul produs din sectorul piscicol care s-a bucurat de certificarea IGP (Indicaţie Geografică Protejată).

Compania Doripesco s-a aflat într-o continuă evoluție, fapt confirmat și de premiile obținute în cadrul Galei Topul Național al Firmelor – eveniment organizat de către Camera de Comerț și Industrie a României, unde a fost premiată cu locul I pentru trei ani consecutivi la categoria Agricultură, Slivicultură și Pescuit”.

Dorin Crizbășan, director general al Doripesco SA: „Începând de astăzi, vom face parte dintr-un nou proiect de suflet pentru noi și comunitatea brașoveană –  Shopron. Am simțit că misiunea lor se asemănă cu cea a echipei Doripesco: plăcerea și dorința de a oferi clienților produse de o calitate superioară, din materie primă provenită din mediul natural. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim clienții începând cu 1 octombrie în cea mai mare piață acoperită din Transilvania @shopronfarmersmarket, să le povestim despre specialitățile noastre pescărești, rețetele inedite și cât de sănătos este să consumăm pește”.

Foto: Doripesco

DISTRIBUIȚI