Protocol în beneficiul mediului de afaceri

Date:

 

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) – prin preşedintele Florin Jianu, Asociația Municipiilor din România – prin președintele Robert Negoiță, totodată primarul sectorului 3 şi Asociația Română a Băncilor (ARB) – prin președintele Sergiu Oprescu au semnat  un protocol de colaborare al cărui obiectiv „este acela de a susține inițiativele și programele care contribuie la dezvoltarea economică a României și la menținerea unui dialog continuu și aplicat între finanțatori, investitori și administrația publică”, materializat prin dezvoltarea de afaceri la nivel local prin huburi sau incubatoare de afaceri, promovarea exporturilor, aplicarea conceptului „smart administration” prin digitalizarea serviciilor publice și e-guvernare. La eveniment şi la dialogul aplicat care a avut loc în context au participat Ilan Laufer – ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, precum şi reprezentanţi ai domeniilor antreprenorial, financiar-bancar şi universitar. „Creşterea unui sistem de start-up-uri poate să reprezinte un sprijin important pentru dezvoltarea economică”, a apreciat ministrul.

La rândul său, primarul Robert Negoiță a subliniat: „Administrațiile locale au obligația de a se implica activ în încurajarea mediului de afaceri, în stimularea tinerilor care își doresc să pornească pe un astfel de drum, dar și a firmelor a căror contribuție la dezvoltare este esențială. Împreună sperăm să producem și acele schimbări legislative care să permită primăriilor implicarea efectivă”.

La adecvarea legislaţiei în beneficiul IMM-urilor s-a referit şi președintele CNIPMMR, Florin Jianu, reiterând propunerea ca una dintre temele majore cu care se va prezenta România în 2019 din poziţia președinției Consiliului UE s-o constituie antreprenoriatul.

Preşedintele ARB, Sergiu Oprescu, a reafirmat interesul sistemului bancar pentru finanţarea sectorului IMM, venindu-i în întâmpinare printr-o ofertă financiară adecvată.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate