Purificarea aerului în București prin artă

Date:

O contribuție la purificarea aerului în București și la estetica orașului prin picturi murale având fiecare capacitatea de purificare a circa 4 copaci maturi cu frunziș des, își propune să fie campania „Eco Graffiti/Rebels with a Cause”, susținută de gloTM. Tineri artiști români de la Sweet Damage Crew transformă în opere de artă 1000 de metri pătrați de ziduri dintr-unele din cele mai aglomerate zone ale Capitalei, în parteneriat cu One Night Gallery. Materialele folosite sunt exclusiv eco: 25% vopsea care purifică aerul, 75% vopsea ecologică, mușchi verde, lămpi cu încărcare solară.

Alina Câmpanu, senior manager glo în cadrul British American Tobacco România: „Eco Graffiti înseamnă pasiune pentru artă și grijă pentru mediu, o călătorie inițiată de glo pentru a reda orașul comunității, într-un moment în care ne este atât de dor să fim din nou împreună. Iar vopseaua purificatoare folosită pentru realizarea picturilor murale este încă o dovadă că tehnologia ne poate schimba viața în bine, reducând riscurile la care ne expunem în fiecare zi”.

Temele abordate, cu spirit break binary, care inspiră transformarea spațiilor publice gri în opere urbane sunt: „E Viață pe Net”, „Nimeni Celebru”, „Tânăr cu Experiență”, „Singur cu Tine”, „Filtru Însuți”, „FOMO să-mi fie dor”.

Inițiatorii campaniei definesc Rebels with a cause drept „o inițiativă amplă ce susține comunitatea artistică din România prin diferite proiecte menite să genereze noi perspective și sensuri, sub umbrela #breakbinary.Proiectul Eco Graffiti pornește de la tema Fun&Puropse și susține tineri artiști în crearea unor murale de graffiti care reflectă un act distractiv de rebeliune, libertatea de a experimenta, dar și ceva mai mult: asumarea unui scop pentru binele general, al mediului și al comunității din care facem parte. Realizarea acestor murale din materiale eco și naturale reprezintă implicarea asumată de companie în dezvoltarea sustenabilă a comunității și în generarea unor experiențe artistice speciale. Obiectivul campaniei este crearea unui cadru cât mai viu și dinamic de expunere a artei în spațiul public al orașului și al comunității, prin transformarea spațiilor gri și amorțite în experiențe artistice vii și colorate, apte să redea spațiul comunității și membrilor ei, nu doar prin culoare și emoție artistică, ci și prin elemente eco și naturale, un adevărat spațiu verde menit să contribuie la protejarea mediului și a calității vieții. Lucrările realizate în cadrul proiectului Eco Graffiti vor fi disponibile pe pagina de Instagram @glo_romania.

Artiști precum Inna, Speak, Cătălin Bordea și Macanache suțin și ei inițiativa Eco Graffiti, menită să înfrumusețeze orașul, să susțină industriile creative, să readucă la viață locuri din București și, nu în ultimul rând, să ofere un spațiu de exprimare creativă și benefică pentru mediu. Ei au revendicat clădiri din Capitală, primele file din saga Rebels with a Cause. Rebeliunea a început pe www.rebelswithacause.ro”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...