Raport privind investițiile străine în România

Date:

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a elaborat, împreună cu Academia de Studii Economice din București (ASE) un raport privind investițiile străine în România. Raportul este rezultatul unui demers inițiat în 2017: un proiect având ca obiectiv evaluarea contribuției investițiilor străine directe (ISD) la dezvoltarea economiei în România, comparativ cu țările din regiunea Europei Centrale și de Est.

O concluzie de bază a raportului este că „România a beneficiat de 0,45% din fluxurile totale de ISD la nivel global, adică 81,12 miliarde euro în anul 2018. Datele Băncii Naționale a României (BNR) arată că firmele ISD au efectuat 75% din exporturi și 68% din importurile totale. Numărul de salariați în companiile ISD reprezintă 26% din numărul total al salariaților din România, în ușoară scădere față de anii precedenți”.

Pe baza raportului, FIC consideră că „România trebuie să își valorifice punctele forte care o pot propulsa pe harta investitorilor străini. Având în vedere beneficiile angrenate de investiții străine în comunități și în îmbunătățirea standardului de viață al populației, cât și în avansul economic al țărilor în care sunt prezente, FIC va rămâne un partener activ și disponibil pentru autorități în schițarea direcției încare România vrea să meargă în următoarea perioadă, pentru a atrage investiții străine cu o valoare adăugată ridicată”.

Raportul integral privind investițiile străine directe în România este disponibil la adresa: https://fic.ro/Documents/view/Investitiile-straine-directe-in-Romania

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...