RE/MAX România, afaceri de peste 5,5 mil. Euro în 2020

Date:

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, a înregistrat anul trecut comisioane în valoare de peste 5,5 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 20% față de anul precedent. Totodată, compania a intermediat peste  5.000 de tranzacții imobiliare, care au însumat peste 200 milioane de euro. Pentru anul curent, RE/MAX România își propune o creștere de circa 30% atât a numărului de tranzacții, cât și a comisioanelor înregistrate.  

„Anul 2020 a fost unul cu multe provocări în imobiliare, dar am văzut și multe oportunități.  La fel ca toată lumea, și noi am resimțit efectele pandemiei, însă am căutat oportunitatea. Astfel, ne-am reorganizat activitatea, orientându-ne mai mult spre online, și am investit mai mult în digitalizare, educație și customer experience, segmente pe care dorim să le dezvoltăm și în anul curent. Privind retrospectiv, putem afirma că nevoia de adaptare la schimbare ne-a impulsionat să evoluăm accelerat. Deși am pierdut 10% față de estimările inițiale, am reușit să obținem o creștere de peste 30% la cei mai importanți indicatori, iar pentru 2021 estimăm creșteri la același nivel procentual” a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.    

Razvan Cuc, Presedinte REMAX Romania

Potrivit datelor centralizate de companie, circa 85% din totalul tranzacțiilor realizate de birourile RE/MAX la nivel național au fost reprezentate de segmentul vânzări, care a cunoscut o creștere de peste 30% față de anul precedent, restul de 15% cumulând segmentul închirieri. Rețeaua locală RE/MAX a încheiat anul 2020 cu peste 50 de birouri francizate și peste 600 de membri.

Capitala, în topul orașelor cu cele mai multe tranzacții în 2020

Bucureștiul s-a menținut și în 2020 în topul orașelor cu cel mai mare număr de tranzacții înregistrate, fiind urmat în clasament de Cluj și Brașov. La fel ca anul precedent, cele mai multe intermedieri au fost pe segmentul rezidențial – într-un procent de 72%. Potrivit reprezentanților companiei, în 2020 s-a resimțit, totodată, și o tendință de creștere pe acest segment, în special pe locuințe cu suprafețe mari și/sau case. În continuare, cele mai multe tranzacții s-au înregistrat pe segmentele: terenuri – 13%, office – 4%, industrial – 5% și altele – 6%  

Tot în Capitală au fost intermediate și cele mai valoroase tranzacții ale birourilor RE/MAX în 2020 –  un bloc de locuințe de 2,5 milioane de euro, un spațiu industrial/office de 1,8 milioane de euro, respectiv o vilă de 1,7 milioane de euro.

RE/MAX estimează o cifra de afaceri de 7 mil. Euro pentru 2021

Pentru anul curent, RE/MAX mizează pe o evoluție pozitivă a business-ului, respectiv o creștere de circa 30% pentru toți indicatorii importanți. Așadar, până la finele lui 2021, compania se așteaptă la un volum de peste 6.500 de tranzacții, care să cumuleze o valoare totală a comisioanelor de circa 7 milioane de euro, precum și la un minimum de 65 de birouri francizate și 750 de agenți.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Concursul National Arena Urşilor Junior 2024

Liceeni din intreaga tara au infruntat celebrii ursi din...

PPC blue, noua aplicație pentru telefonul mobil, destinată șoferilor de mașini electrice

PPC Blue, compania din cadrul grupului PPC în România...