Record de înscrieri la programul MBA organizat de WU Executive Academy la Bucureşti

Date:

Programul Executive MBA Bucharest organizat de WU Executive Academy,  parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena, cea mai mare universitate de business din Europa, beneficiază de înscrieri record, pentru al doilea an consecutiv: 33 de manageri şi antreprenori pentru promoţia 2021-2023.

Prof. Phillip C. Neal, director academic, Executive MBA Bucharest: „Suntem încântați să egalăm recordul de înscriși de care am avut parte anul trecut în cadrul programului Executive MBA Bucharest. Dimensiunea cohortei de studenți reflectă faptul că managerii simt nevoia de a avea o formare internațională și cuprinzătoare, care să le ofere instrumente practice pentru a performa în această nouă lume a afacerilor. Media crescută de vârstă demonstrează că acest lucru este cu atât mai mult valabil în cazul top managerilor, care se confruntă cu multe decizii dificile în zilele noastre. Plasamentul excelent de care ne bucurăm în cadrul prestigiosului clasament Financial Times confirmă calitatea educației executive oferite de WU Executive Academy și rezultatele de top ale absolvenților noștri”.

Organizatorii ne oferă câteva de informații reper pentru actuala ediție: „Noua promoţie de EMBA vine cu o serie de schimbări la nivelul profilului clasei. Anul acesta, vârsta medie a managerilor a crescut de la 36 la 38 de ani, iar odată cu aceasta și experienţa managerială s-a mărit de la 7 la 9 ani. În ceea ce privește naționalitățile participanților, ponderea studenților internaționali s-a redus cu jumătate, 6%, față de anii anteriori, însemnând că din cei 33 de manageri înscriși, 31 sunt români și doar 2 au alte naționalități (un bulgar și un canadian). Ponderea bărbați/femei în cadrul noii serii se păstrează în jurul mediei 63% bărbați, 36% femei.    

Referitor la domeniul de activitate, deși IT-ul și telecomunicațiile ramân în continuare industriile predominante din care vin studenții de EMBA, anul aceasta se observă o creștere importantă a participanților din sectorul de comerț – 21% fața de 6% anul trecut, precum și din finanțe – 18% comparativ cu doar 3% în 2020. Topul industriilor în care lucrează participanții noii serii Executive MBA Bucharest este următorul:

  • IT/Telecommunication – 24,24%   
  • Commerce – 21,21%   
  • Bank/ Finance/ Insurance – 18,18%   
  • Consulting/ HR Consulting – 6,06%   
  • Manufacturing Industry – 6,06%   
  • Construction/ Engineering – 6,06%   
  • Energy Industry – 6,06%   
  • Traffic/ Transport – 3,03%   
  • Real Estates – 3,03%   
  • Consumer Goods – 3,03%   
  • N.A. – 3,03%   

Programul Executive MBA Bucharest este apreciat pentru criterii precum reputația profesorilor, aplicabilitatea cursurilor, oportunitățile de networking oferite, dar și pentru cele două rezidențiate internaționale, organizate în Austria și SUA. Acesta este singurul program de EMBA din România care beneficiază de mult râvnita triplă acreditare internațională – EQUIS, AMBA și AACSB, deținută de mai puțin de 1% din școlile de afaceri din lume. 

Programul se desfășoară în regim part-time, pe o durată de 16 luni, și cuprinde 14 module care acoperă noțiuni de management general și leadership global. Cursanţii vor lucra cu 14 profesori, jumătate dintre aceștia venind de la Universitatea WU din Viena, iar jumătate de la universități prestigioase din lume, printre care IE Spania, IESE Spania, Frankfurt School of Finance & Management Germania și Carlson School of Management USA”.   

WU Executive Academy reamintește că „este recunoscută la nivel internațional pentru calitatea programelor sale. În ediția din acest an a topului Financial Times (FT) Executive MBA (EMBA), Global Executive MBA s-a clasat pe locul 34 din cele 100 de programe luate în considerare pentru acest clasament. Astfel, a fost plasat pentru a patra oară în topul celor mai bune 50 de MBA-uri și, după 2020, pentru a doua oară consecutiv în topul 35. Programul a obținut rezultate deosebit de bune la trei categorii care prezintă un interes special pentru (viitorii) studenți: salariul anual (219.000 USD), experiența internațională de studiu (locul 10) și experiența profesională (locul 11)”.

WU Executive Academy este definită ca „parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU), cea mai mare universitate de business din Europa și a doua cea mai bună universitate din țările vorbitoare de limba germană. WU se bucură de mai bine de 100 de ani de o reputație excepțională în calitate de furnizor de educație în domeniul managerial. Portofoliul educațional al WU Executive Academy include programe de MBA, EMBA, Professional MBA, Master of Laws, certificări universitare, programe corporate, dar și diverse seminarii, fiind unul dintre principalii furnizori de educație executivă din Europa Centrală și de Est”.   

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...