Rectorul Universității din București, prof. Mircea Dumitru, președinte al Asociației Universităților Balcanice

Date:

Profesorul Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, este noul președinte al Asociației Universităților Balcanice/ Balkan Universities Association – BUA, votat în unanimitate de adunarea generală reunită la Salonic (16-18 aprilie 2019). Universitatea bucureşteană a fost reprezentată de asemenea de prorectorii prof. univ. dr. Liviu Papadima și conf. univ. dr. Sorin Costreie.

Consiliul director al BUADin consiliul director al BUA mai fac parte fostul președinte al asociației, profesorul Leonidas Mitkas – rectorul Universității „Aristotel” din Salonic (Grecia), profesorul Erhan Tabakoğlu – rectorul Universității „Trakia” din Edirne (Turcia), profesorul Damir Boras – rectorul Universității din Zagreb, profesoara Nermina Hadžigrahić – rectorul Universității din Tuzla (Bosnia-Herțegovina).

BUA include aproximativ 80 de universități din Grecia, Bulgaria, Turcia, Albania, Macedonia, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Kosovo, Serbia, România şi „își propune să contribuie la consolidarea procesului de pace și de stabilitate în Balcani prin dezvoltarea relațiilor bi- și multilaterale de conlucrare și colaborare academică și științifică între universitățile membre”. În acest sens, profesorul Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, subliniază: „Colaborarea în domeniul cercetării științifice și a activităților didactice a devenit cu atât mai necesară cu cât societatea, în general, și comunitățile din zona Balcanilor, în particular, se confruntă cu noi provocări datorate unei dinamici tot mai accelerate a globalizării traduse, în democratizarea cunoașterii și într-o mobilitate din ce în ce mai mare a studenților. În acest context, misiunea BUA este de a aduce la masa dialogului reprezentanți ai universităților din zonă, reprezentanți ai studenților, ai decidenților, ai mediului de afaceri pentru ca, împreună, să consolidăm în Balcani universități puternice și atractive pentru țările noastre și pentru studenții internaționali”.

Universitatea din București îşi reafirmă susținerea candidaturii „altor universități importante din România pentru a deveni membre ale BUA în speranța că instituțiile de învățământ superior din România pot contribui substanțial și activ la dezvoltarea cercetării științifice și a educației de calitate în această zonă”. Universitatea din București este membră activă a unor organizații academice internaționale, precum CIVIS – European Civic University, UNICA – Network of Universities from the Capitals of Europe, Black Sea University Association, EUA – European University Association și Silk Road University Network.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)