Revenirea cripto prinde viteză

Date:

Săptămâna trecută, piețele cripto au înregistrat o nouă săptămână de creștere puternică, cu principalele criptoactive, precum bitcoin și ether, continuând să urce. 

Deși mai au ceva de parcurs pentru a recupera pierderile din prima jumătate a anului, criptoactivele precum bitcoin sunt în revenire. Bitcoin a atins săptămâna trecută peste 24.000 de dolari pe platforma eToro, după ce a început săptămâna sub 20.000 de dolari. În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 23.300 de dolari. Ether a început, de asemenea, săptămâna sub 1.200 de dolari, dar a crescut peste 1.700 de dolari în weekend și se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 1.689 de dolari. 

În ceea ce privește tranzacționarea, observăm că sincronizarea cu piețele de acțiuni continuă. În luna iulie, acțiunile, în special cele de tehnologie și alte acțiuni cu profil de risc mai ridicat, sunt in revenire. O mare parte din efectele inflației și ale creșterilor de dobânzi par să fie acum luate în calcul, iar piețele sunt optimiste în ceea ce privește temerile legate de recesiune. 

Instituțiile au tratat deținerile de criptoactive în același mod ca acțiunile, motiv pentru care există o corelație mai mare acum decât în trecut. Pe măsură ce aceste instituții importante revin în acest spațiu, investitorii în criptoactive se pot aștepta ca prețurile lor să revină la niveluri mai bune. 


Comisia legislativă a Regatului Unit

se pronunță cu privire la criptoactive

Comisia Legistiva a Regatului Unit a publicat un document de consultare privind criptoactivele. Documentul conține propuneri de reformă a regimului criptoactivelor și a altor active digitale securizate cripto, cum ar fi NFT-urile. Deși nu propune schimbări ale legii, deocamdată, acesta arată intenția clară a comunității juridice britanice de a conferi drepturi de proprietate importante activelor digitale.

În multe privințe, drepturile de proprietate reprezintă unul dintre principiile de bază ale funcționării cu succes a piețelor. Acesta este, în parte, unul dintre motivele pentru care Regatul Unit este o destinație atât de atractivă pentru mulți dintre cei care caută servicii de gestionare a activelor sau alte servicii de investiții. Proprietatea solidă a activelor și certitudinea că instanțele din jurisdicția aleasă vor susține aceste drepturi sunt cu adevărat esențiale pentru funcționarea piețelor de investiții.

De aceea, rezultatele acestei consultări sunt cu atât mai relevante și mai importante pentru scena cripto din Regatul Unit. În prezent, în Marea Britanie, criptoactivele și activele digitale, în general, se află într-un fel de zonă gri. Cu toate acestea, dacă reformele propuse ar fi puse în aplicare, s-ar consolida foarte mult drepturile de proprietate digitală și, în mod esențial, dreptul proprietarilor de a recupera activele prin intermediul instanțelor, dacă ar fi necesar. 

Aave DAO aprobă stablecoin-ul GHO

Proiectul cripto Aave, al cărui token este disponibil pe platforma eToro, a aprobat crearea unui nou stablecoin prin intermediul organizației sale autonome descentralizate (DAO). Stablecoin-ul va fi susținut de garanții dintr-un coș de criptoactive și a fost aprobat de majoritatea comunității.

Stablecoins formează o funcție cu adevărat importantă în cadrul sectorului cripto. Ele permit utilizatorilor de token-uri o intrare sigură și fără probleme în ecosferă și au un rol important în gestionarea lichidităților din criptoactive. Este foarte important să existe o varietate de monede stabile, care să fie interoperabile cu moneda fiduciară și cu alte token-uri. 

Lansarea GHO va dura ceva timp, dar este un semnal pozitiv că noi stablecoins intră pe piață. Criptoactivele au avut câteva luni oarecum dificile, cu unele eșecuri răsunătoare, așa că este esențial ca investitorii să verifice cu atenție proiectele pentru a înțelege cazurile de utilizare și profilul de risc. 


Honduras lansează Bitcoin Valley

Pentru a nu fi întrecut de vecinul său El Salvador, Honduras a lansat Bitcoin Valley într-un oraș situat la 20 de minute de capitala Tegucigalpa. Națiunea din America Centrală dorește să promoveze utilizarea Bitcoin, înscriind 60 de companii pentru a se instrui și a adopta aceast criptoactiv pentru produsele și serviciile lor.

Deși este un fel de manevră publicitară, ceea ce a devenit clar în ultima vreme este că națiunile în curs de dezvoltare, cum ar fi El Salvador și Honduras, văd un potențial semnificativ pentru utilizarea criptoactivelor, în special atunci când monedele locale sunt în mod inerent instabile. 

Maximaliștii bitcoin sau „maxis” văd bitcoin ca pe o viitoare monedă globală, dar unul dintre cele mai mari obstacole în acest sens este adoptarea. Mulți consideră că adoptarea în țările în curs de dezvoltare, unde monedele fiduciare tind să nu reprezinte un mijloc prea bun pentru protejarea averii, este o forță motrice reală. Timpul va decide, dar adoptarea este în curs de desfășurare, după cum sugerează acest proiect. 

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...