România încurajează cumpărarea mașinilor ECO – 45% creștere a vânzărilor în primul trimestru din 2019

Date:

 

Conform Romania Insider, în lunile Ianuarie – Martie, aproape 960 de mașini ecologice, hybrid, plug-in hibrid si 100% electrice au fost cumpărate în România. Comparativ cu 2018, spun specialiștii, cifra vânzărilor este în creștere cu 45,5% pe acest segment.

 

APIA declară că din totalul celor vândute, 807 au fost hybrid, 105 au fost 100% electrice, iar restul de 47 au fost plug-in Hybrid. Cota de piață a acestor mașini, din totalul celor care circulă azi pe străzile din România a fost de 3,1% în primul trimestru al acestui an, comparativ cu 2,2% în Ianuarie – Martie 2018.

 

Cele mai vândute branduri auto electrice și hybrid – Ce mașini ECO – Friendly cumpără românii?

Conform estimărilor, cele mai multe mașini ecologice 100% electrice au fost SMART. Pe locul doi, la doar o unitate diferență, cu 33 de mașini vândute, se află marka Volkswagen, iar pe trei, cu 12 mașini vândute, Nissan.

 

Sub top se bat mărci precum BMW (11 unități vândute), Renault, cu 9 mașini vândute, Jaguar (5 bucăți) și Mercedes Benz cu o singură mașină vândută.

 

Dintre mașinile hybrid, cele mai vândute au fost Toyota – cu 694 unități. În top se mai află și brandurile Lexus, cu 42 de mașini vândute și Ford, cu 25 modele. Iar sub top se află branduri precum Kya (20 mașini vândute) Honda (14 unități), Hyundai (7 mașini hybrid vândute) și Suzuki cu 5 mașini cumpărate de români.

 

Ce mașini ECO-friendly poți cumpăra cu prețuri
de până în 30.000 euro?

Un automobil Kya Soul EV este o alegere ideală atunci când cauți o mașină electrică ieftină. O astfel de mașină te poate costa în jur de 23.000 euro (asta după ce sunt aplicate subvențiile acordate de stat, prin programul Rabla Plus).

 

Statul acordă bonificații importante pentru achiziționarea unor mașini de lux din categoria ECO. Pentru o astfel de mașină se pot asigura 10.000 euro bonus de la stat sau chiar 15.000 în cadrul programului Rabla Plus, dacă se casează și un alt model de mașină veche, pentru a se achiziționa un model nou, accesând și programul Rabla Clasic, scriu jurnaliștii Capital.

 

Renault Zoe este o mașină care poate costa chiar mai puțin. Cu doar 20.000 euro poți cumpăra un astfel de automobil care îți promite o autonomie de 400 km, conform acelorași surse. Dar la fel poți alege și un Renault Kangoo ce poate fi achiziționat cu sumă de 26.000 euro.

 

Mașini din clasa high-end – gama de lux a producătorilor

Românii care vor să simtă plăcerea de a conduce un adevărat automobil de lux, care să fie în același timp ECO – friendly au mai multe posibilități din care pot alege. Un BMW i3 poate fi achiziționat cu prețul de aproximativ 37.000 euro în România.

 

Iar cea mai scumpă mașină ecologică din România, la momentul actual, este modelul B250 de la Mercedes Benz, acesta apropiindu-se de 40.000 euro. Automobilul este propulsat de un motor electric, fără noxe și fără zgomot, care ajunge la autonomia de 200 km, dezvoltând 179 CP.

Știre preluată de aici 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Rata şomajului în județul Ilfov în iunie 2024

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov...

Fonduri prin platforma Seedblink, pentru elevi din școli și licee

Platforma educațională digitală Spark Generation, din Cluj-Napoca, anunță că...

Împrumut Garanti BBVA Leasing de la BERD, în sprijinul IMM-urilor

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA...