România la Bienala de Bijuterie de la Lisabona

Date:

La evenimentul de prim rang de pe piața de bijuterie, prima Bienală Internațională de Bijuterie de la Lisabona, România participă cu expoziția „You are Here”, organizată de Asociația Assamblage, în colaborare cu Institutul Cultural Român Lisabona. Expun lucrări designerii români Andreia Gabriela Popescu, Diana Toboșaru, Gena Tudor, Mădălina Spiridon, Magdalena Pelmuș, Ramona Popescu.

Expoziția este deschisă la galeria ICR Lisabona din Rua do Barão nr. 10 până la 18 octombrie 2021; harta și programul bienalei pot fi consultate aici –  https://jewellerybiennale.pin.pt/en.

Tema expoziției este „Suor Frio/Sudoare rece”, căreia, explică organizatorii, „i se subscriu atât bienala cât și expoziția Assamblage, este o invitație la reflecție asupra corpului uman, asupra fricii atavice a omului în fața marilor fenomene ale naturii (unul dintre ele fiind chiar pandemiile) precum și a mijloacelor prin care acesta încearcă sau speră să se protejeze. Bienala abordează astfel un aspect marcant din istoria bjuteriei – protecția fizică și spirituală pe care aceasta ne-o asigură. Răspunzând acestei provocări, You are Here este un proiect care explorează bijuteriile ca mijloc de comunicare, într-un mod particular și subiectiv, a modului în care trăim o lume schimbată și diferită”.

David Sandu, curatorul expoziției: „Într-o încercare constantă de a înțelege, adapta, reprioritiza și găsi noi sisteme de evaluare, am ajuns să ne dăm seama că viața poate fi un punct între două rânduri de oglinzi paralele, o reflectare infinită a unui sine în care nu există nicio diferență între întrebare și răspuns”.

De asemenea, organizatorii ne informează că „Bienala de Bijuterie de la Lisabona este un proiect inițiat de Asociația Națională PIN și are loc în perioada 14 septembrie-20 noiembrie 2021. Sub tematica Suor Frio, ne invită să reflectăm asupra semnificației corpului, fricii și protecției prin programul său de expoziții, discuții, întâlniri și ateliere. În harta oficială, expoziție principală a Bienalei va avea loc la Museu de São Roque în parteneriat cu MUDE – Museu do Design e da Moda și PIN și va fi prezentată la galeria de expoziții temporare din Igreja și Museu de São Roque. Pe lângă expoziția You are Here din cadrul Institutului Cultural Român, calendarul bienalei mai include 12 alte galerii, muzee și spații culturale din Lisabona care au organizat expoziții de bijuterie contemporană dedicate acestui eveniment”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Provocările Fiscale în Sectorul Petrolului și Gazelor Naturale din România

de Tănase Stamule decanul Facultății de Administrarea...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...