România la cel mai mare târg imobiliar european

Date:

România este prezentă la Expo Real München, 4-6 octombrie 2022, cel mai mare târg din Europa pentru proiecte imobiliare și investiții, cu un stand organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România).

Sebastian Metz, director general al AHK România: „AHK Romania organizează standul comun al României din 2012. Am început modest, cu trei-patru expozanți, dar cu mult entuziasm și cu visul de a pune România pe harta imobiliară a lumii. A fost o cale lungă, cu mari eforturi și o mulțime de provocări, dar am reușit să le depășim în ultimul moment și să fim prezenți. De atunci, expozanții României au fost autorități, precum și reprezentanți de top ai sectorului privat, cum ar fi AFI Europe Management, Warehouses de Pauw Romania, Speedwell sau  REC Immpuls.”

Standul României are coordonatele A1.241 și cuprinde reprezentanți ai autorităților locale în căutare de investitori: Primăria Municipiului Galați, Maramureș Business Park, Primăria Municipiului Reșița, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, Consiliul Județean Suceava. 

Co-expozanţii din mediul economic privat, având ca activități de bază dezvoltarea de proiecte comerciale, rezidențiale sau de parcuri industriale, servicii logistice integrate, inclusiv de dezvoltare urbană prin aplicații software, construcții civile și industriale, consultanță, sunt: AFI Europe, Alma Consulting, Bucharest Real Estate Club, DeRom Total, REC Partners, Olympian Park Speedwell, WDP România.

Primăria Municipiului Brașov și Agenția Metropolitană Brașov, împreună cu partenerii, investitori importanți din regiune, Urban Invest, Cartier Coresi, Maurer Imobiliare, AFI Brașov, Elmas, ARO Palace, au propriul stand, Invest in Brașov, cu coordonatele A1.245.

Organizatorii subliniază că „este o ocazie pentru cele opt companii din domeniul imobiliar și șase autorități locale participante să interacționeze direct și eficient cu ceilalți expozanți, să găsească viitori parteneri de afaceri, să afle și să se inspire din tendințele piețelor imobiliare, de investiții și financiare și nu în ultimul rând să-și sporească vizibilitatea. În ultimii cinci ani România a ocupat mereu un loc în topul celor zece expozanți, depășind țări ca Franța, Spania sau Italia”.

În programul târgului de conferinţe de specialitate, România va fi prezentă cu dezbateri pe temele: Investiții în orașele din România. Unde lucrăm și cum trăim, în data de 4 octombrie și România, hub logistic și industrial emergent al Regiunii, în data de 5 octombrie, ambele moderate de Gerhard Rodler, redactor-șef la Immobilien Magazin & editor Building Times, al editurii Immobilien Magazin GmbH și Ionuț Oprea, editor la Romania’s Real Estate Guides –  Market Pulse Reports. 

La ediția de anul trecut au fost peste 19.000 de participanți din 52 de țări, cu standuri expuse pe o suprafață de 54.000 metri pătrați. Cu o tradiție de 24 de ani, Târgul Expo Real München a devenit un eveniment consacrat de networking internațional, locul unde se creionează proiecte de anvergură, investiții și finanțări transfrontaliere. Aici se reunesc toate verigile lanţului de valori din domeniu, de la dezvoltatori de proiecte, investitori şi finanțatori, la regiuni economice şi oraşe, transformând expoziţia într-un eveniment unic pe piaţa internaţională.

Pe partea de conferințe, programul este de asemenea, de top: peste 250 de experți vor dezbate cu participanții interesați direcțiile spre care se îndreaptă piața proprietăților, cea de investiții și financiară, în contextul provocărilor actuale legate de protejarea climei, crearea de locuințe accesibile și politica actuală a ratei dobânzii”. 

AHK România reamintește că „anul aniversar 2022 stă sub semnul sustenabilității, o temă extrem de actuală și care nu poate fi ignorată” și accentuează: „Sustenabilitate înseamnă investiții în educație, cercetare și dezvoltare, în calitatea vieții din orașele și regiunile în care trăim. Sustenabilitatea presupune, de asemenea, sisteme economice durabile care să fie acceptate și susținute de societate. Pe acest complex tematic dorim să ne concentrăm în AHK Sustainabilityear 2022 și, printr-o serie de evenimente, să inițiem proiecte verzi, să provocăm la un dialog între actorii politici, economici și societatea civilă și să creăm idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregătite să își pună la dispoziție tehnologiile de care dispun, Know-how-ul și Best Practice, pentru a aduce relațiile economice bilaterale la un nou nivel”.

Foto: AHK România

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...