România, printre statele UE în care producția industrială a crescut comparativ cu 2016

Date:

Producția industrială a înregistrat un avans de 0,5% în Uniunea Europeană și de 0,9% în zona euro în luna ianuarie din acest an, față de luna decembrie din 2016, conform datelor oferite de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Statele membre UE care au înregistrat cea mai mare creștere a producției industriale în perioada sus menționată au fost Irlanda (3,4%), Germania (3,3%) și Grecia (2,5%), iar cel mai important declin s-a observat în Croația (-6,8%), Danemarca (-4,6%) și Bulgaria (-3,9%).
În ceea ce privește România, aici producția industrială a scăzut cu aproximativ 0,5% în ianuarie 2017, față de decembrie 2016.
În ianuarie, comparativ cu aceeași lună din 2016, producția industrială a crescut cu 1,3% în Uniunea Europeană și cu 0,6% în zona euro. Lituania, Grecia și Estonia au avut cea mai mare creștere a producției industriale la nivelul UE, respectiv de 8,4%, 7,4% și 6,7%. La polul opus, țările cu cele mai mari scăderi au fost Irlanda (-8,6%), Bulgaria (-1,2%) și Luxemburg (-0,9%).
Comparativ cu ianuarie 2016, România a înregistrat o creștere de 5,2% a producției industriale, după un avans anual de 5,8% în luna decembrie.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului Forumul Energiei

Financial Intelligence organizează cea de-a șasea ediție a evenimentului...

Profitul net ajustat al Xiaomi se dublează în primul trimestru și ajunge la 6,5 miliarde RMB

Traiectorie robustă de creștere, catalizată de multipli factori  Corporația...

ASF aprobă începerea ofertei publice inițiale pentru listarea a 28,5% din capitalul JT Grup Oil la Bursa de Valori București

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în ședința...