România, printre statele UE în care producția industrială a crescut comparativ cu 2016

Date:

Producția industrială a înregistrat un avans de 0,5% în Uniunea Europeană și de 0,9% în zona euro în luna ianuarie din acest an, față de luna decembrie din 2016, conform datelor oferite de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Statele membre UE care au înregistrat cea mai mare creștere a producției industriale în perioada sus menționată au fost Irlanda (3,4%), Germania (3,3%) și Grecia (2,5%), iar cel mai important declin s-a observat în Croația (-6,8%), Danemarca (-4,6%) și Bulgaria (-3,9%).
În ceea ce privește România, aici producția industrială a scăzut cu aproximativ 0,5% în ianuarie 2017, față de decembrie 2016.
În ianuarie, comparativ cu aceeași lună din 2016, producția industrială a crescut cu 1,3% în Uniunea Europeană și cu 0,6% în zona euro. Lituania, Grecia și Estonia au avut cea mai mare creștere a producției industriale la nivelul UE, respectiv de 8,4%, 7,4% și 6,7%. La polul opus, țările cu cele mai mari scăderi au fost Irlanda (-8,6%), Bulgaria (-1,2%) și Luxemburg (-0,9%).
Comparativ cu ianuarie 2016, România a înregistrat o creștere de 5,2% a producției industriale, după un avans anual de 5,8% în luna decembrie.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Primirea de către Președintele CCIR, Mihai Daraban, a noului ambasador al Republicii Federative Brazilia în România

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Claudiu Cazacu, XTB România: Sectorul retail confirmă, din nou, creșterea de Black Friday

Fenomenul Black Friday este important nu doar pentru veniturile...

Speedwell primește noi chiriași în Spaceplus

 Dezvoltatorul imobiliar SPEEDWELL anunță că „a semnat noi contracte...