Romanian Jewelry Week, târg de bijuterie contemporană

Date:

Târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate, evenimente surpriză deschid o largă perspectivă asupra creației și pieței de bijuterie contemporană la a treia ediție a Romanian Jewelry Week, organizate în perioada 5-9 octombrie 2022 la Biblioteca Națională a României și în alte cinci locuri conexe din București, de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, cu sprijinul Bibliotecii Naționale a României și susținute de Europins. Design semnat de Kaustik.


David Sandu curator și fondator al Romanian Jewelry Week: „A fi designer de bijuterie presupune o continuă învățare și descoperire. Designerii români care fac pasul în piața internațională se confruntă cu aceleași situații pe care le întâmpină designerii și creativii emergenți din întreaga lume. Pe lângă creativitate și originalitate, este foarte importantă prezența constantă la evenimentele de profil specifice fiecărei branșe. Romanian Jewelry Week este una dintre aceste oportunități de a te întâlni, o dată pe an, cu restul comunității creative de autori de bijuterie, cu specialiști din domeniu, și mai ales cu publicul larg. Pe parcursul a 5 zile de expoziție și 2 zile de târg, 150 artiști, designeri și autori de bijuterie din România și din încă 29 țări vor putea fi întâlniți alături de lucrările lor într-un spațiu absolut special, Biblioteca Națională a României, spațiu ce găzduiește în premieră un eveniment dedicat bijuteriei contemporane.”

Autor bijuterie: Georgiana Ciceo


Organizatorii subliniază că „Romanian Jewelry Week 2022 continuă demersurile începute în 2020 și se conturează ca unul dintre cele mai ample evenimente din România dedicate bijuteriei contemporane, precum și un punct de reper pe harta internațională. Peste 150 designeri, școli, asociații și colective din peste 30 țări din întreaga lume fac parte din selecția ROJW 2022, propunând creații semnate de artiști contemporani din România, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Chile, Spania, Germania, Ungaria, Franța, Marea Britanie, Italia, Olanda, Grecia, Austria, Republica Moldova, Israel, China, Iran, Mongolia, Coreea de Sud și multe altele.


Printre colaborările speciale din acest an se numără expoziții capsulă ale altor săptămâni ale bijuteriei din Europa: Bruxelles Jewelry Week, Budapest Jewelry Week, Milano Jewelry Week și Legnica Silver Festival. ArtsThread va expune de asemenea o selecție a câștigătorilor Global Design Graduate Show 2021, un concurs internațional desfășurat în colaborare cu Gucci dedicat absolvenților de universități de artă și design din întreaga lume. SMCK on Reel, primul festival video dedicat bijuteriei de autor va prezenta o selecție curatorială a filmelor prezentate în cadrul Munchen Jewelry Week 2022, cu un focus special dedicat designerilor ucrainieni.


Programul special Romanian Jewelry Week va include în acest an și o serie de workshop-uri și conferințe, susținute într-un format hibrid de profesori, designeri, curatori și profesioniști din țări precum Israel, SUA, UK, Polonia și multe altele. Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week anunță de asemenea și un juriu internațional cu reprezentanți de renume din domeniul bijuteriei contemporane, care vor desemna premiile ROJW 2022: David Sandu – curator Romanian Jewelry Week și fondator Assamblage, România; Paulo Ribeiro – Joya Barcelona, Spania; Justyna Teodorczyk – Legnica Silver Festival, Polonia; The European Federation of Jewellery Bruxelles, Belgia; Charon Kransen from Charon Kransen Arts New York; The Ilias Lalaounis Jewellery Museum in Athens, Greece. O secțiune specială de premii va fi desemnată de Milano Jewelry Week, publicația online Lost in Jewellery și Bruxelles Jewelry Week”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...