Românii au achiziționat peste 400 de autoturisme electrice și hibride în primul trimestru din 2017

Date:

Numărul total al autoturismelor ecologice achiziționate de români a fost de 407, în creștere de peste două ori (+223%) față de aceeași perioadă din 2016, când s-au înregistrat 126 de autoturism cumpărate, conform statisticii Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme (APIA).

De asemenea, comparând primele trei luni din anul 2016, cu lunile  ianuarie – martie  2017, ponderea autoturismelor ecologice în totalul vânzărilor a fost de 1,7%, în România, iar comercializarea de mașini electrice s-a majorat cu 310%,

În același timp, în cazul autoturismelor hibride s-a înregistrat o majorare de 215,5%.

Totodată, în luna martie au fost vândute 183 de mașini electrice și hibride, în creștere cu 64,86%, în comparație cu luna februarie, când s-au înregistrat 111 unități comercializate.

Pe primul loc în topul celor mai comercializate mărci auto electrice 100%, în primele trei luni ale anului, a fost ocupat de BMW, cu 14 unități, urmată de Mercedes-Benz (8), Audi (6), Volkswagen (4), Volvo (3) și Porsche (2).

Pe piața mașinilor hibride din România, cea mai bine vândută marcă a fost Toyota (328 de unități), urmată de Lexus (32), Kia (3), Land Rover, Mercedes Benz și Ford (câte un exemplar). Din totalul de 1.183 de mașini ecologice comercializate în România, 167 de exemplare sunt autovehicule 100% electrice.

Ministrul Mediului a anunțat faptul că în jurul datei de 10 mai se va demara o nouă ediție a Programului “Rabla Plus”, destinat achiziționării de autoturisme ecologice. Prin intermediul programului, cei ce doresc să achiziționeze o mașină 100% electrică, vor primi un ecotichet în valoare de 10.000 de euro, iar cei ce vor un autoturism hibrid plug-in, vor beneficia de 4.500 de euro.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Cele Mai Bune Programe de Internship din 2024! 

Hipo lansează o ediție nouă National Intern Day, respectiv...

Nvidia conduce revoluția industrială a inteligenței artificiale

Există o poveste legată de goana după aur din...

Cuplarea de succes a Bursei Române de Mărfuri (BRM) în Piața Intrazilnică de Energie Electrică Cuplată (SIDC)

Consecventă programului său de dezvoltare în sprijinul modernizării și...

TenarisSilcotub acordă 248 de burse Roberto Rocca pentru elevi din licee tehnice

TenarisSilcotub este consecvent în strategia de sustinere a educației...