Romsilva a deschis Luna Plantării Arborilor

Date:

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a deschis ediţia 2019 a Lunii Plantării Arborilor (15 martie-15 aprilie) printr-o acțiune de maximă necesitate: o contribuţie la mărirea suprafeţei de perdele forestiere. Acţiunea de împădurire s-a desfăşurat pe o porţiune de la marginea autostrăzii A2, localitatea Siminoc de pe raza UAT Murfatlar din județul Constanța. Perdeaua forestieră de acolo plantată în aceste zile se întinde pe 2,12 km, are suprafaţa de 6,37 ha şi este constituită din 31.850 de puieți de salcâm, sălcioară, corcoduș, păr și păducel, material săditor asigurat din pepinierele Romsilva. Împreună cu silvicultori, localnici, elevi de la Liceul Teoretic Murfatlar, au lucrat la plantare ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, directorul general al RNP – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, autorităţi ministeriale şi locale.

Ioan Denes
Ioan Denes

Ministrul Ioan Deneş a anunţat că în acesta an se vor realiza, în campania de primăvară, 6,7 ha la Direcţia Silvică Călărași și 6,4 ha la Direcţia Silvică Constanța (cu perspectiva realizării la aceasta a încă 6 ha). În campania de toamnă se vor planta 75 ha, după aplicarea exproprierilor incluse în hotărâri de guvern.

Gheorghe Mihailescu
Gheorghe Mihailescu

Referitor la ansamblul lucrărilor de împădurire pe care Romsilva le execută, directorul general Gheorghe Mihăilescu a subliniat că în acest an vor fi regenerate 12.615 ha: 7.935 ha, prin regenerări naturale și 4.680 ha, prin regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri. De asemenea, vor fi realizate lucrări de completări curente în plantații pe 1.641 ha și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 148 ha. În campania deschisă acum, de primăvară, sunt prevăzute lucrări de regenerare naturală pe 5.890 ha și împăduriri, pe 3.236 ha. În total, în cele două campanii de împăduriri din acest an, în pădurile de stat vor fi plantați peste 27 de milioane de puieți forestieri. Pentru regenerarea pădurilor, Romsilva alocă în 2019 un buget de investiții de 192,48 milioane de lei.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Concursul National Arena Urşilor Junior 2024

Liceeni din intreaga tara au infruntat celebrii ursi din...

PPC blue, noua aplicație pentru telefonul mobil, destinată șoferilor de mașini electrice

PPC Blue, compania din cadrul grupului PPC în România...