Romsilva: „Lemn de foc avem, numai cerere să fie”

Date:

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva spune ferm prin directorul general ing. Teodor Ţigan: „Lemn de foc avem, numai cerere să fie!” Până la sfârşitul anului în curs, Romsilva pune pe piaţă 1,7 milioane de metri cubi de lemn de foc. O cantitate mai mare nu este posibilă decât prin declasificarea lemnului, adică aducerea la categoria lemn de foc, ceea ce Romsilva subliniază că nu face. Preţul mediu de vânzare este de 184 de lei/mc; anul trecut, prețul a fost de 177 de lei/mc. Prețul de vânzare diferă în funcție de cerere și ofertă, influențate de forma de relief în care se află pădurea, de suprafețele de pădure etc.; inclusiv în același ocol silvic prețul poate să fie diferențiat.  

În 11 luni trecute din acest an, Romsilva a vândut 1.463.947 metri cubi de lemn de foc. În stoc mai deține 236.000 metri cubi. 
Romsilva precizează că „toate prețurile și volumele de lemn pentru foc sunt afișate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva și, în format electronic și centralizat, pe pagina de internet www.rosilva.ro, la secțiunea Disponibil lemn pentru foc, aceste date fiind actualizate periodic”.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva reamintește că „administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard international”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Mihai Daraban: Consiliul de afaceri România – EAU își va începe activitatea în scurt timp 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României...

Politică şi politicianism în procesul integrării europene a României 

| de Prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, membru corespondent al Academiei Române 

DIGI se pregătește pentru lansarea serviciilor în Belgia

DIGI a făcut încă un pas în procesul de...

Finanțare, sustenabilitate, tehnologie: comandamentele FoodIntelForum AQUA Carpatica pentru tot anul

Timpul trece iar ecourile puternice ale FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția...