Săptămâna aceasta: J&J și Netflix își raportează veniturile

Date:

Într-un nou comentariu privind ultimele evenimente de pe piețele financiare Ionuț Paulenco, analistul de piață pentru România al eToro, realizeză o analiză preliminară a veniturilor Johnson & Johnson respectiv Netflix, în așteptarea publicării rezultatelor financiare oficiale.

Johnson & Johnson – rezultate bune așteptate în ciuda problemelor legate de vaccin

Marți, 20 aprilie, J&J își va prezenta rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2021. Ne așteptăm la un câștig trimestrial pe acțiune (EPS) de 2,31 de dolari, aproape de cel realizat cu un an mai devreme în aceeași perioadă (2,3 de dolari).

Săptămâna trecută, piața s-a concentrat pe problemele cu vaccinul produs de Johnson & Johnson. După anunțul comun făcut marți de către CDC și FDA cum că investighează cazurile rare de cheaguri de sange rezultate în urma utilizării vaccinului împotriva COVID-19 și recomandarea de a opri temporar utilizarea sa, acțiunile companiei au scăzut miercuri cu 3,2%, de la 161,42 de dolari la 156,18 dolari. Prețul și-a revenit încet pentru a încheia săptămâna la 162,24 dolari – în cele din urmă J&J este mult mai mult decât o companie de vaccinuri.

Veniturile J&J provin din trei divizii: farmaceutică (55% din venituri în 2020, producția de medicamente eliberate pe bază de rețetă), dispozitive medicale (28%) și produse sanitare de larg consum (17% – medicamente OTC și produse de îngrijire). Impactul pandemiei și efectele sale asupra diviziilor sale se anulează reciproc în mare parte. Scăderea veniturilor (2020 vs 2019) cu 11,6% la divizia dispozitivelor medicale, strâns legată de numărul mai mic de operații, a fost compensată de o creștere cu 8% a vânzărilor diviziei farmaceutice. Rezultatele diviziei de produse sanitare de larg consum au înregistrat o creștere cu 1,1%.

Veniturile companiei în 2020 s-au ridicat la 82,6 miliarde de dolari. În acest context, vaccinurile nu au un impact foarte mare asupra rezultatelor companiei. La 10 dolari pe doză de vaccin, fiecare 100 de milioane de doze vândute se traduce printr-un venit de 1 miliard de dolari. Statele Unite au comandat 100 de milioane de doze în 2020 și are in plan să comande încă 100 de milioane. Uniunea Europeană a comandat 200 de milioane de doze (prețul pentru UE a fost mai mic, probabil de 8,5 dolari). Uniunea Africană a comandat 220 de milioane de doze, cu opțiunea de a comanda alte 180 de milioane de doze. Cu toate acestea, aceste comenzi sunt acum sub semnul întrebării, în funcție de evaluarea privind siguranța vaccinului.

Netflix

Unul dintre marii beneficiari ai pandemiei, gigantul de video streaming Netflix își raportează marți (20.04) rezultatele din primul trimestru. După un an 2020 impresionant, în care oamenii s-au uitat într-un număr record la producțiile Netflix, cum ar fi Queen’s Gambit sau Tiger King, analiștii caută să vadă dacă compania este capabilă să-și continue creșterea impresionantă a abonaților. În trimestrul trecut, compania a adăugat 8,5 milioane de abonați, depășind așteptările analiștilor care au prevăzut o creștere de  6,4 milioane.

Netflix se află pe o poziție financiară și de piață puternică, dar următoarea perioadă este complicată, întrucât se confruntă cu o concurență crescândă din partea Disney + / Hulu, Amazon Prime, HBO Go, Apple TV și diferiți rivali locali din întreaga lume.

În timp ce nimeni nu a raportat că a vizionat toată oferta Netflix, pandemia a adus economii de producție pentru companie. Netflix a avut un flux de numerar gratuit pozitiv de 1,9 miliarde de dolari în 2020, datorită costurilor mai mici de producție ca urmare a pandemiei, comparativ cu o pierdere a fluxului de numerar de 3,3 miliarde de dolari în 2019. Pentru 2021, Netflix se așteaptă la un flux de numerar echilibrat.

Deși în trecut a fost tolerant privind partajarea parolelor, Netflix a început  recent să testeze o măsură de stopare a acestei practici, ceea ce poate genera un număr de abonați suplimentari.

Netflix a câștigat aproape 37 de milioane de noi abonați în 2020 și are acum peste 200 de milioane de abonați în întreaga lume. În 2017, trecuse de 100 de milioane. Pe fondul lockdown-urilor globale, Netflix a reușit să crească prețurile și a raportat venituri de 25 miliarde de dolari și profit de 2,76 miliarde dolari anul trecut.

_________________

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...