Secție de pediatrie revitalizată la cele mai înalte standarde

Date:

Printr-o investiție de 190.000 de euro, Secția Pediatrie IV – boli digestive a Institutului Național de Sănătate a Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București a fost adusă la standarde înalte de dotare, de disponibilități medicale și de ambianță. Realizarea aparține Asociației „Zi de Bine”, prin proiectul propriu „Curățenie&Culoare”, cu susținere din mediul privat de business – Profi, Synergy Construct, Skoda România, Mapei România, Synevo, Bitsoft – și din mediul artistic – Adela Pârvu, realizatoarea designului interior, în colaborare cu echipa Vlădilă. Bugetul a fost alocat pentru renovare, de la demontarea obiectelor existente la montarea tapetului tarkett, zugrăvitul cu lavabilă albă Apla antibacteriană, înlocuirea prizelor, întrerupătoarelor și caloriferelor din saloane (inclusiv realizarea racordurilor) și realizarea instalațiilor în băi.

Secția cuprinde 6 saloane cu câte 3 paturi dedicate mamelor și 3 paturi pentru copii, 4 rezerve, un cabinet pentru șeful de secție, 2 cabinete pentru asistente, o magazie, 2 holuri. Suprafața totală a spațiului renovat este de 531 mp.

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației „Zi de Bine”: „În luna iunie 2020 ne-am propus să schimbăm peisajul din curtea INSMC, așa că am transformat peretele din curtea spitalului într-o pictură murală cu scopul de a aduce forță și alinare copiilor internați. Am decis că nu vrem să ne oprim aici, iar la sfârșitul anului am demarat proiectul Curățenie&Culoare. După cinci luni de renovări, iată că secția de Pediatrie IV de la INSMC este pregătită și complet utilată. Este un proiect la care s-a muncit foarte mult pentru ca cei mici să fie în siguranță și , atât cât se poate într-un spital, să simtă că se află într-un mediu prietenos”. 

Mirela Covăcescu, șeful Secției Pediatrie IV, medic primar pediatru: „Cu bucurie spun că, renovarea Secției IV din INSMC s-a finalizat. Aceasta a inclus, pe lângă igienizarea secției, și modernizarea acesteia, respectând astfel standardele actuale privind organizarea secțiilor de pediatrie. Cele mai importante beneficii obținute în urma acestui proiect sunt reconfigurarea grupurilor sanitare, atât pentru cele 4 rezerve, cât și pentru cele 6 saloane, precum și montarea în fiecare salon a unor cădițe care să permită igiena sugarilor și preșcolarilor internați aici. De asemenea, odată cu acest proiect amplu, a fost creat un mediu foarte prietenos pentru cei mici datorită desenelor care se regăsesc pe pereții din saloane și rezerve. Toate acestea au fost posibile datorită Asociației Zi de Bine”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...