Servicii de ocupare pentru tineri defavorizați

Date:

Tineri și adulți aflați în diferite situații de dificultate socială și profesională au fost sprijiniți să se integreze social și profesional prin servicii de specialitate asigurate prin proiectul „Servicii de ocupare – o șansă pentru reintegrarea socială!“, derulat 12 luni de Organizația Umanitară Concordia, împreună cu fundația United Way România, care a oferit o finanțare de 100.000 lei. În 2022, United Way România oferă o nouă finanțare pentru sprijinirea cât mai multor tineri și adulți din medii puternic dezavantajate social.  

Concordia ne informează că „în anul 2021 au fost sprijinite 181 de persoane cu vârste cuprinse între 15-45 ani, din zona București-Ilfov, fără adăpost, instituționalizate sau postinstituționalizate, din familii sărace, foști detinuți, fără acte de identitate sau acte incomplete, neactualizate, cu nivel redus de educație, fără calificări profesionale sau fără abilitățile necesare pentru identificarea unui loc de muncă.

Tinerii au beneficiat, în funcție de nevoile identificate, de servicii socio – profesionale integrate: servicii suport de bază (hrană, cazare, îngrijire personală, consiliere pshihologică și medicală, obținerea actelor de identitate), servicii pentru dezvoltarea abilităților de muncă și pregătire ocupațională, posibilitatea de a urma gratuit un curs de calificare profesională, consiliere și sprijin pentru identificarea unui loc de muncă și pentru prezentarea la interviurile de angajare.

Pe toată durata proiectului, 51 de persoane s-au angajat, 27 de persoane au efectuat stagii de practică în diverse domenii (curățenie, bucătărie, manipulare marfă etc.) cu burse pe toată perioada practicii pentru acoperirea nevoilor de bază, având și un rol motivațional, iar 19 persoane au fost înscrise la cursuri de calificare. În acest sens, am încheiat 57 de parteneriate cu companii și instituții publice. Alte 42 de persoane au primit sprijin în cadrul locuințelor sociale ale organizației, au mers în excursii și au participat la activități de timp liber și motivaționale. De asemenea, au fost desfășurate activități pentru sensibilizarea și creșterea cooperării cu mediul de afaceri local, ca potențiali angajatori sau parteneri pentru practica profesională”.

Diana Certan, director executiv comunicare și fundraising Concordia România: „Din cauza pandemiei, ne-am confruntat cu situații dificile în parcursul tinerilor, cu anularea unor cursuri de calificare la care tinerii noștri aveau acces, cu imposibilitatea de a face consilierea față în față și scăderea numărului locurilor de muncă. Mulți dintre ei au fost recalificați și au găsit locuri de muncă noi. Acest lucru a fost posibil cu suportul oferit de partenerul nostru istoric United Way România, căruia îi mulțumim pe această cale.“ 

Concordia este bine cunoscută ca „organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro”.

United Way România este „o fundaţie românească înființată în iunie 2004 şi afiliată la United Way Worldwide, SUA.  United Way lucrează în cele trei arii care constituie bazele unei vieți mai bune: educaţie, integrare socio-profesională şi sănătate. Misiunea United Way România este de a îmbunătăţi calitatea vieţii în comunitate, prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului. Citiți mai multe informații http://www.unitedway.ro/”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...