Servicii de regionalizare a răspunderii extinse a producătorilor

Date:

Grupul german Partslife anunță că „a inaugurat Partslife Packaging Disposal Service Romania, cea mai nouă organizație destinată preluării responsabilităţii producătorilor şi importatorilor (OIREP), care introduc pe piaţa din România ambalaje şi produse ambalate. 

Partslife Romania are ca obiectiv gestionarea unui volum de peste 50.000 tone de deșeuri de ambalaj pentru anul 2023. 

Înființarea companiei din România face parte din strategia de extindere și regionalizare a grupului german la nivel european pentru susținerea clienților și partenerilor internaționali în îndeplinirea țintelor de colectare și reciclare”.   

Daniel Grub (foto), CEO Partslife GmbH: „Partslife este primul OIREP din România care oferă servicii de preluare a responsabilității în regiune și punem la dispoziția clienților locali întregul nostru know-how la nivel european pentru a crea sinergii și pentru a îndeplini angajamentele de mediu. Strategia de regionalizare a fost demarată în acest an prin lansarea activităților în România și Polonia, cu scopul de a ne extinde treptat acoperirea și în alte țări. Avem o echipă locală experiementată, cu mai mult de 10 ani de activitate în domeniu și o serie de parteneriate locale puternice, ceea ce ne determină să vedem o creștere rapidă a activității pe plan local.” 

Partslife Packaging Disposal Service Romania este caracterizată ca „prima companie OIREP locală cu rădăcini și know-how german, activitatea din România fiind demarată la mijlocul acestul an, în urma licențierii de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. 

Portofoliul de servicii cuprinde activitatea specifică OIREP-urilor, precum și consultanță pentru sectorul deșeurilor și a legislației din acest domeniu. De asemenea, compania folosește un sistem integrat transparent, prin care partenerii pot primi cele mai bune soluții pentru obiectivul lor de activitate și certitudinea realizării țintelor de reciclare și valorificare a deșeurilor de amblaj. 

La nivel european, Partslife este prezentă și în Olanda, Danemarca, Austria și Ungaria, unde oferă servicii de consultanță de mediu și de eficiență energetică. În același timp, în Germania, precum și în România și Polonia, Partslife oferă servicii de preluare a responsabilităţii producătorilor şi importatorilor care pun pe piaţa ambalaje şi produse ambalate, în vederea realizării obligaţiilor legale de reciclare şi valorificare privind deşeurile generate de acestea, precum și consultanță pe aspecte de mediu”. 

Despre Partslife GmbH, reținem că „a fost fondată în 1995, la inițiativa IAM (Independent Automotive Aftermarket), ca soluție pentru eliminarea conformă și legală a deșeurilor rezultate din activitatea service-urilor auto, printr-un angajament voluntar. În prezent, Partslife GmbH are ca acționari 32 de companii din zona industrială și comercială din întreaga lume. 

Detalii despre compania din România pot fi regăsite accesând partslife.ro”. 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...