Servicii de sănătate și educație pentru mame și copii din mediu defavorizat

Date:

Asociația Politeia pentru educație și sprijin pentru dezvoltare independentă lansează proiectul CRESSC – Creșterea Rezilienței prin Educație și Servicii pentru Sănătate în Comunitate, prin care anunță că „va oferi pe parcursul următoarelor 5 luni sprijin pentru 30 de mame și tinere din comunitatea defavorizată din satul Dârvari, Ilfov. Lunar, mamele și copiii lor vor primi sprijin în obținerea actelor de identitate, acces la analize și controale medicale esențiale, consiliere psihologică și cursuri”. Proiectul este finanțat prin programul „În stare de bine”, care „oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile”. Proiectul susținut de Kaufland România este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Proiectul cuprinde 15 întâlniri axate pe nutriție și dietă, sănătatea mamei și îngrijirea copilului, educație sexuală și sănătate reproductivă. În proiect vor fi angajate 3 persoane din comunitate, mame de copii mici la rândul lor. Două dintre acestea vor fi formate ca mediator sanitar.

Mădălina Muscă, vicepreședintă a Asociației Politeia: „Pe lângă ajutorul concret acordat în perioada desfășurării proiectului, Asociația Politeia își dorește să pună bazele unui precedent, coagulând comunitatea pentru a se putea organiza într-un mod comun de susținere reciprocă. Ne dorim să vedem modelul de solidaritate și de acțiune concretă în sprijinul comunității replicat și în alte zone care au nevoie de astfel de intervenții ,inclusiv de instituțiile statului. Accesul la servicii de sănătate și de educație ar trebui să fie universal, iar diferențele dintre persoanele cu posibilități materiale și cele defavorizate fac ca prăpastia din societate să se adâncească”. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...