Ethereum a atins un nivel record de peste 3.400 dolari, după un sfârșit de săptămână de creștere a prețurilor, pe măsură ce criptoactivul continuă să se distanțeze de bitcoin.

Prețul a crescut cu peste 25% în această lună, atingând maximul la 3.423 dolari, iar în prezent se tranzacționează chiar sub acest nivel, la 3.350 dolari.

Ethereum se mișcă pe o traiectorie ascendentă de la ultimul său hard fork, în timp ce continuă să-și demonstreze argumentele de utilizare. Numărul DApp-urilor (Aplicații descentralizate) continuă să crească pe platformă, iar acum există o cerere din ce în ce mai mare din partea investitorilor instituționali pentru criptoactivul ethereum în sine.

Între timp, bitcoin, criptoactivul cu cea mai mare capitalizare de piață, stă pe loc oarecum, păstrându-se în jurul valorii de 55.000 de dolari în weekend.

Banca Europeană de Investiții emite prima obligațiune digitală

Banca Europeană de Investiții (BEI), banca de investiții deținută de statele membre ale UE, a anunțat emiterea primei sale obligațiuni digitale construite pe un blockchain public.

Obligațiunea a fost emisă folosind Ethereum, iar emisiunea a înregistrat 121 milioane de dolari în obligațiuni pe doi ani plasate la investitori cheie de pe piață.

BEI, o organizație non-profit și ramură de creditare a Uniunii Europene, a declarat că a lucrat la proiectul de obligațiuni digitale cu Goldman Sachs, Santander și Societe Generale.

BEI a adăugat că Banca Centrală a Franței a participat și a spus că „plata fondurilor de către subscriitori către BEI a fost reprezentată pe blockchain sub forma CBDC”.

S&P lansează trei indici în domeniul criptoactivelor

S&P Dow Jones Indices a anunțat că a lansat primii trei indici care acoperă bitcoin, ethereum și o combinație a acestora.

Indicii care acoperă criptoactive, primii S&P, poartă simboluri SPBTC, SPETH și SPCMC – unul pentru bitcoin, unul pentru ether și o combinație „MegaCap” a celor două.

S&P a declarat într-un document că indicii sunt creați și rulați folosind date de la Lukka, un furnizor de software de back office care se concentrează pe activele digitale.

S&P a spus că folosește metodologia Lukka Prime „Preț echitabil de piață” pentru a reda prețul unui activ în puncte, nu în dolari.

Produsele vor concura cu cele existente, de la Bloomberg și Galaxy.

_________________

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

DISTRIBUIȚI
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.