Ethereum atinge un nivel record de peste 3400 dolari

Date:

Ethereum a atins un nivel record de peste 3.400 dolari, după un sfârșit de săptămână de creștere a prețurilor, pe măsură ce criptoactivul continuă să se distanțeze de bitcoin.

Prețul a crescut cu peste 25% în această lună, atingând maximul la 3.423 dolari, iar în prezent se tranzacționează chiar sub acest nivel, la 3.350 dolari.

Ethereum se mișcă pe o traiectorie ascendentă de la ultimul său hard fork, în timp ce continuă să-și demonstreze argumentele de utilizare. Numărul DApp-urilor (Aplicații descentralizate) continuă să crească pe platformă, iar acum există o cerere din ce în ce mai mare din partea investitorilor instituționali pentru criptoactivul ethereum în sine.

Între timp, bitcoin, criptoactivul cu cea mai mare capitalizare de piață, stă pe loc oarecum, păstrându-se în jurul valorii de 55.000 de dolari în weekend.

Banca Europeană de Investiții emite prima obligațiune digitală

Banca Europeană de Investiții (BEI), banca de investiții deținută de statele membre ale UE, a anunțat emiterea primei sale obligațiuni digitale construite pe un blockchain public.

Obligațiunea a fost emisă folosind Ethereum, iar emisiunea a înregistrat 121 milioane de dolari în obligațiuni pe doi ani plasate la investitori cheie de pe piață.

BEI, o organizație non-profit și ramură de creditare a Uniunii Europene, a declarat că a lucrat la proiectul de obligațiuni digitale cu Goldman Sachs, Santander și Societe Generale.

BEI a adăugat că Banca Centrală a Franței a participat și a spus că „plata fondurilor de către subscriitori către BEI a fost reprezentată pe blockchain sub forma CBDC”.

S&P lansează trei indici în domeniul criptoactivelor

S&P Dow Jones Indices a anunțat că a lansat primii trei indici care acoperă bitcoin, ethereum și o combinație a acestora.

Indicii care acoperă criptoactive, primii S&P, poartă simboluri SPBTC, SPETH și SPCMC – unul pentru bitcoin, unul pentru ether și o combinație „MegaCap” a celor două.

S&P a declarat într-un document că indicii sunt creați și rulați folosind date de la Lukka, un furnizor de software de back office care se concentrează pe activele digitale.

S&P a spus că folosește metodologia Lukka Prime „Preț echitabil de piață” pentru a reda prețul unui activ în puncte, nu în dolari.

Produsele vor concura cu cele existente, de la Bloomberg și Galaxy.

_________________

 


eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...