SkyTower, prima clădire de birouri din România certificată Shore Gold

Date:

Cea mai înaltă clădire de birouri din România, SkyTower (37 de etaje, 137 m deasupra solului și 60 m structură subterană cu 5 etaje de locuri de parcare și depozitare) a primit certificarea Shore Gold pentru „risc operațional, reziliența și guvernanța operațiunilor imobiliare”, din partea companiei internaționale de certificare și consultanță Safe Asset Group, fiind prima clădire de birouri din România care a finalizat cu succes procesul de certificare Shore Gold.

Anca Alexandrescu (foto), Property Manager, RPHI România, compania care deține și administrează SkyTower: „Certificarea Shore Gold arată capacitatea noastră de reziliență în cazul oricărui eveniment și ne ajută să oferim un spațiu sigur comunității noastre de chiriași. Acesta dovedește angajamentul nostru față de investiții continue în oferirea celor mai bune standarde și practici internaționale din industrie. În același timp, este un nou pas în strategia noastră ESG, deoarece oamenii, clădirea de birouri și siguranța mediului sunt priorități de vârf pentru noi.” 

Certificarea Shore confirmă că „operațiunile SkyTower se încadrează în cele mai înalte standarde internaționale de reziliență și securitate operațională”.

SkyTower accentuează că, „în timpul procesului de certificare a clădirii, Safe Asset Group a evaluat pe larg șase piloni principali de activitate: sisteme de management, protecția clădirii de birouri, managementul clienților și chiriașilor, securitatea și managementul crizelor. Evaluările au inclus un audit detaliat pentru zona de siguranță și interviuri dedicate cu părțile interesate selectate pentru acest proces.

Înainte de obținerea certificării Shore Gold, SkyTower a primit alte două certificări internaționale pentru clădiri de birouri sustenabile: certificarea Leed Platinum pentru operațiuni și mentenanță (O+M) și certificarea Gold DGNB (categoria Blue Building) acordată de OGNI.

De asemenea, și FCC Office Building, a doua clădire de birouri deținută și administrată de RPHI în România, a obținut certificarea Shore Gold”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...