Soluții inovatoare și sustenabile pentru sectorul agricol

Date:

Conferința „Sustenagora: Agricultură Sustenabilă” și-a derulat a doua ediție la Timișoara, pe data de 14 noiembrie, organizată de ProCredit Bank. Au participat peste 100 de fermieri, dealeri de echipamente și colaboratori din zona de vest a țării, experți din industrie, „într-un efort comun de a explora soluții inovatoare și sustenabile pentru provocările din sectorul agricol”. 

Valentina Neagoe, șef Departament clienți persoane juridice ProCredit Bank România: „Succesul celei de-a doua ediții Sustenagora: Agricultura Sustenabilă reflectă interesul din ce în ce mai crescut, dar și nevoia reală a industriei agricole pentru adoptarea de noi soluții durabile.  Conferința a devenit astfel, un hub esențial de dialog și dezbateri pentru clienții și colaboratorii noștri din sectorul agricol, tot mai interesați de noile oportunități din contextul actual.  Entuziasmul participanților confirmă valoarea adusă de conferință  în promovarea dialogului și schimbului de idei în sectorul agricol. Ne angajăm să continuăm această inițiativă și să consolidam mai departe legăturile din cadrul comunității noastre.” 

După cum subliniază organizatorii, „cu o contribuție importantă la formarea PIB-ului României, sectorul agricol reprezintă un pilon strategic al dezvoltării naționale. Cu toate acestea, schimbările climatice devin o realitate presantă pentru comunitatea agricolă”. 

Alexandra Floricică, șef Departament energie verde: „De la ploi torențiale și furtuni imprevizibile în vest la secetă persistentă în Dobrogea, condițiile meteorologice tot mai schimbătoare pun în pericol stabilitatea fermelor și impun nevoia de adaptare la noile realități climatice. Prin intermediul inițiativei Sustenagora: Agricultura Sustenabilă, ne propunem să subliniem avantajele economice ale practicilor agricole durabile, reducând intervențiile la sol și, implicit, costurile asociate consumului de combustibil, uzurii utilajelor și forței de muncă. Aceste eforturi sunt esențiale pentru asigurarea unei tranziții armonioase către un model agricol mai rezilient și sustenabil.” 

Așa cum le caracterizează inițiatorii, „cu un accent deosebit pe interactivitate și implicarea participanților, conferințele din această serie își propun să faciliteze accesul la un dialog deschis și colaborări noi. Astfel, participanții au avut ocazia de a lua parte la prezentări captivante, dar și dezbateri constructive. Diversitatea subiectelor abordate, de la tehnologii agricole inovatoare și practici de conservare a solului până la politici agricole durabile, a contribuit la conturarea unui peisaj cât mai complet al problemelor și soluțiilor din agricultură.

Seria conferințelor Sustenagora: Agricultură Sustenabilă își propune să ofere un cadru prielnic comunității ProCredit Bank, formată din experți, fermieri și parteneri, pentru schimbul de idei și inovații care să contribuie la modelarea viitorului agriculturii într-un mod durabil și responsabil”. 

ProCredit Bank România reamintește că „este parte a Grupului ProCredit, orientat spre dezvoltare, care este format din bănci comerciale pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri). ProCredit Holding AG, cu sediul în Frankfurt am Main, Germania, este compania-mamă a grupului ProCredit, orientat spre dezvoltare, care constă din bănci comerciale pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri). Pe lângă concentrarea operațională asupra Europei de Sud-Est și de Est, grupul ProCredit este, de asemenea, activ în America de Sud și în Germania. Acțiunile societății sunt tranzacționate pe segmentul Prime Standard la Bursa de Valori din Frankfurt. Acționarii principali ai ProCredit Holding AG includ investitorii strategici Zeitinger Invest și ProCredit Staff Invest (vehiculul de investiții pentru personalul ProCredit), KfW, societatea olandeză DOEN Participaties BV și, recent, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În calitate de companie mamă a Grupului, conform Legii Bancare germane, ProCredit Holding AG este supravegheată la nivel consolidat de Autoritatea Federală Germană de Supraveghere Financiară (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin) și de Bundesbank din Germania”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...