Spălătorie comunitară cu oportunitate de implicare în activități educaționale

Date:

În beneficiul celor peste 400 de locuitori ai localității Sânpaul, județul Cluj, Asociația „Zi de Bine” a lansat proiectul „PicăturideBINE”, prin care a fost amenajată o spălătorie comunitară care va funcționa și ca un loc de întâlnire pentru copii și adulți, oferindu-le tuturor oportunitatea de a se implica inclusiv în activități educaționale. Pe spațiul alocat au fost amplasate două containere cu mașini industriale de spălat și uscat haine, un loc de făcut teme și o mini-bibliotecă, un coș de baschet, bănci și mese unde se vor ține lecții și ateliere.

După cum anunță ințiatorii, „la evenimentul de inaugurare au fost prezenți și copii din ciclul primar care au interacționat cu spațiul și s-au bucurat de noul loc unde își vor putea face temele.

În prezent, comunitatea romă din Sânpaul se confruntă cu multiple provocări legate de infrastructură, acces la servicii de bază și nesiguranță locativă. 

Proiectul este susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România, UniCredit Bank și Leroy Merlin. 

În mai puțin de o lună de la lansarea proiectului, Asociația Zi de Bine, cu spijinul Primăriei comunei Sânpaul, au pus la dispoziția locuitorilor mașini industriale de spălat și uscat haine, mini-bibliotecă și facilități pentru activități educative și recreative”.

Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației „Zi de Bine”: „Prin acest proiect ambițios, ne-am propus ca acest spațiu să nu fie doar un loc pentru curățarea hainelor, ci să devină în timp un loc de întâlnire dedicat atât copiilor cât și adulților. Aici, vor avea oportunitatea de a se implica în activități educaționale, beneficiind de un mediu propice în care să descopere și să dezvolte noi abilități. Suntem încrezătoare că această inițiativă va aduce nu doar beneficii practice, ci și o schimbare semnificativă în mentalitatea comunității, promovând spiritul de implicare și solidaritate. Astfel, ‘PicăturideBINE’ devine o rază de speranță și progres pentru locuitorii din Sânpaul, construind un viitor mai luminos și mai prosper pentru toți.” 

Rodica Marchiș, director, Școala Gimnazială „Ioan Alexandru”, Sânpaul, județul Cluj: „Este foarte oportun acest proiect deoarece pe acești copii nu are cine să-i ajute atunci când ajung acasă. Mulți dintre ei au părinții plecați din țară și locuiesc acum doar cu bunicii lor care au probleme de sănătate. Cred că la început, locuitorii din comună vor veni la spălătoria comunitară din pură curiozitate, iar apoi vor veni de plăcere pentru că își vor putea rezolva niște probleme casnice, de familie, însă, totodată, vor învăța lucruri noi și bune, iar noi le vom putea fi alături.”

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația „Zi de Bine” o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de naștere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirecționa, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit către o cauză socială. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația susține câte un ONG în fiecare lună a anului și încurajează oamenii să-și doneze ziua de naștere pentru un proiect social. 

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se anunță cauza susținută și sunt descrise nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii află ce s-a întâmplat cu banii și sunt invitați să vadă rezultatul implicării lor. 

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...