Spectacol de teatru sub formă de aplicație pentru smartphone

Date:

Cu ajutorul tehnologiei, printr-o aplicație pentru smartphone, publicul român poate urmări producția-experiment de teatru „The Walks”, creație a celebrului colectiv de teatru Rimini Protokoll din Berlin, spectacol produs în românește de creart/Teatrelli, în parteneriat cu Goethe-Institut București. Spectacolul este construit exclusiv ca o aplicație pentru smartphone, într-un tur audio-ghidat conceput pentru locuri specifice și concrete din orice oraș din lume (teatru, supermarket, parc, sens giratoriu, pe malul apei etc.). Actrița Coca Bloos interpretează momentul „Walk 10 – Loc de joacă”, realizat în coproducție cu creart/Teatrelli și în parteneriat cu Goethe-Institut București, coordonat artistic de Vlaicu Golcea.

Coca Bloos evocă amintiri din experiența personală despre jocurile copilăriei: „Vocea mea e mai bătrână decât locul de joacă unde vă aflați voi – sunt destul de sigură de asta. Iar ideea că peste tot unde trăiesc oameni ar trebui să existe locuri ca acesta – e mai tânără decât mine. Când eram eu copil, ieșeam afară să ne jucăm și ne întorceam în casă când ne chemau la masă”.

„The Walks” este disponibil online în varianta pentru IOS și pentru Android, fiind conceput exclusiv ca o aplicație pentru smartphone, iar prețul unui bilet virtual este de 21.9 lei.

Spectacolul-experiment „The Walks” este prezentat de critica de specialitate ca redefinind „mersul pe jos ca pe un adevărat scenariu teatral, pornind de la ideea că, odată cu pandemia de Coronavirus, mersul pe jos în spațiul public a căpătat un nou sens. Este gândit sub forma unei colecții de 10 scurte plimbări-spectacol audio-ghidate, concepute pentru anumite locuri specifice din orice oraș din lume și o invitație de a redescoperi împrejurimile și de a interacționa cu ele. Vocile, sunetele și muzica transformă, pas cu pas, locuri familiare în decoruri și diferite peisaje în autentice scene de teatru. „The Walks” reunește deja vocile a 12 actori în cadrul primelor nouă plimbări, disponibile în aplicație în limba română din luna octombrie a anului trecut – Cătălina Bălălău, Vlad Bîrzanu, Nicholas Cațianis, Paul Dunca/Paula Dunker, Carmen Ghiurco, Nicoleta Lefter, Georgia Măciuceanu, Conrad Mericoffer, Mela Mihai, Gabriela Pîrlițeanu, Alina Rotaru & fetița Maria Bărbulescu.

Experiența semnată de Rimini Protokoll conectează, totodată, oameni de pe întreg mapamondul printr-o apropiere atât locală, cât și individuală, prin intermediul unei acțiuni umane esențiale – mersul. Poveștile și universul sonor al performance-urilor audio care alcătuiesc proiectul teatral pot fi experimentate în orice colț al lumii”.

Spectacolul este accesibil prin intermediul unui bilet virtual achiziționat contra sumei de 20 de lei + taxe de ticketing de pe platforma Eventbook.ro, care oferă un cod de activare ->https://eventbook.ro/theater/bilete-aplicatia-the-walks; prin descărcarea aplicației „The Walks”, disponibilă atât pentru IOS, cât și pentru Android -> https://thewalks.page.link/ios  https://thewalks.page.link/android și introducerea codului de activare.

Text, regie: Helgard Haug, Stefan Kaegi, Daniel Wetzel; idee, dramaturgie: Cornelius Puschke; univers sonor: Frank Böhle, Rimini Protokoll. Pentru versiunea în limba română, voce: Coca Bloos, coordonare artistică și editare audio: Vlaicu Golcea, regia tehnică: Alexandru Andrei, traducerea: Ondine-Cristina Dascălița.

Mai multe detalii despre proiect:

https://www.rimini-protokoll.de/website/en/project/the-walks

și

Trailerul versiunii în limba română:

Trailer general:

Teatrelli este definit ca „un proiectcreart, un spațiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producții proprii de teatru și dans, spectacole work in progress, lecturi performative, serii de dialoguri culturale și artist-talk-uri etc. www.teatrelli.com / https://www.facebook.com/teatrelli /www.instagram.com/teatrelli/

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Cea mai mare rețea de clinici de recuperare medicala, Centrokinetic, se extinde în vestul ţării 

Centrokinetic, în parteneriat cu AGISTA, achiziționează pachetul majoritar al...

Decalogul inspecțiilor fiscale: Ne așteptăm la o presiune penală mai mare în 2024

de Dan Dascălu, Partener D&B David și Baias, Mihail...

ANALIZĂ XTB: Ferrari a publicat rezultatele vânzărilor. Lewis Hamilton, așteptat să conducă brandul spre victorie și pe burse

Ferrari tocmai și-a publicat rezultatele financiare pentru primul trimestru...